Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς αναμένει τους Έλληνες …! Ρωσική Δούμα: Να επιστραφεί η Αγιά Σοφιά στη Χριστιανοσύνη ΒΙΝΤΕΟ

Η Δούμα υποστήριξε σήμερα την ιδέα να επιστρέψει ο ιστορικός και ιερός καθεδρικός ναός της χριστιανοσύνης, η Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη και στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο .

«Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Τουρκία και το Ισλάμ να αποδείξει ότι υπάρχει καλή θέληση , η οποία είναι υπεράνω της πολιτικής, καθιστώντας αναγκαία την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην χριστιανοσύνη », δήλωσε ο συντονιστής της κοινοβουλευτικής ομάδας για την προστασία των χριστιανικών αξιών SergeI Gavrilov.

Σημείωσε ότι η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση, καθώς και στην συμμετοχή της αποκατάστασης του χριστιανικού μνημείου από τους καλύτερους Ρώσους συντηρητές και επιστήμονες.!!


Ο βουλευτής είπε ότι η 23 Σεπτεμβρίου, 2015 στην Μόσχα, εγκαινιάστηκε τo μεγάλο Τζαμί της Μόσχας. «Η σημασία της εκδήλωσης, δήλωσε ο ίδιος είναι ότι στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και πολυάριθμες αντιπροσωπείες Μουσουλμάνων από όλο τον κόσμο, αρχηγοί κυβερνήσεων και επικεφαλείς ξένων κοινοβουλίων », τόνισε ο βουλευτής στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Σήμερα, οι Ρώσο-τουρκικές σχέσεις διανύουν μια περίοδο έντασης και αντοχής, και είναι ιδιαίτερα σημαντικές οι αμοιβαίες φιλικές πρωτοβουλίες και προτάσεις», δηλώνει ο Gavrilov.

«Η ρωσική πλευρά θεωρεί ότι είναι δυνατό να σκεφτούμε ότι στην Τουρκία,και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη ( οι Ρώσοι δεν αναφέρουν Ιστανμπούλ) , ευρίσκεται ο αρχαιότερος και ιερότερος ναός του χριστιανικού κόσμου, η Αγία Σοφία . Αρχαίος βυζαντινός καθεδρικός ναός, η ιστορία του οποίου συνδέεται με την ιστορία της χριστιανικής εκκλησίας. Αναμένουμε ότι η τουρκική πλευρά θα πράξει ένα φιλικό βήμα με την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην Χριστιανική Εκκλησία» είπε ο Gavrilov.

Ο Καθεδρικός ναός της Αγίας Σοφίας, ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, μετά την κατάληψη της πόλης από τους Οθωμανούς το 1453 μετατράπηκε σε τζαμί. Μόνο το 1935, η Αγία Σοφία με νέο καθεστώς μετατράπηκε σε μουσείο . Ο ναός αυτός της χριστιανοσύνης έχει συμπεριληφθεί στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, ανάμεσα σε άλλα μνημεία του ιστορικού κέντρου της Κωνσταντινούπολης από το 1985.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα, είμαστε στη μέση περίπου των δραματικών εξελίξεων, που έπεται να απολήξουν με μια νέα πανανθρώπινη τραγωδία, η οποία ως επίκεντρό της θα έχει την Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία ευρίσκεται στο μέσο αυτού του άξονα διαθέτοντας αυτοκρατορικές βλέψεις και επιθυμώντας να επεκταθεί με «όπλο» το Ισλάμ . Η Ρωσία όμως ως χριστιανική δύναμη θα σταματήσει πρόωρα αυτές τις φιλοδοξίες.

Η στάση των Ρώσων έρχεται κοντά στις ελληνικές θέσεις και τοποθετεί το ζήτημα του ναού της Αγίας Σοφίας ως ρωσο-τουρκικό θέμα πλέον. Οι Τούρκοι δεν πρόκειται βέβαια να δεχθούν να επαναλειτουργήσει ο καθεδρικός ναός της χριστιανοσύνης , αλλά πλέον οι εξελίξεις και για αυτούς τρέχουν.

Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς αναμένει τους Έλληνες…

Συγκλονιστικό ρωσικό βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους για το Βυζάντιο και την αλήθεια για την πτώση του


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.