Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επικίνδυνες εξελίξεις – Πάει για απεργία διαρκείας η συντεχνία των δημοσιογράφων. Εμάς μας ρώτησε;


Απεργία διαρκείας στον δημοσιογραφικό κλάδο… αποφάσισε πριν το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ για την επιχειρούμενη κατάργηση τουαγγελιοσήμου από την κυβέρνηση.


Οι ημερομηνίες ( για το πότε ξεκινά η απεργία) θα καθοριστούν στη συνεδρίαση του Διασωματειακου, στις 11 το πρωί της Δευτέρας...Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να καλέσει από σήμερα σε απεργιακό ξεσηκωμό όλους τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση, για την υπεράσπιση του αγγελιοσήμου, του μοναδικού πόρου των ασφαλιστικών μας Ταμείων.


Αποφάσισε επίσης την κάθοδο σε απεργιακό αγώνα διαρκείας (με συγκεντρώσεις, πορείες, συνεντεύξεις) τις ημερομηνίες των οποίων θα συναποφασίσει αύριο Δευτέρα σε κοινή σύσκεψη των εκπροσώπων, όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.


Παράλληλα με τις συναντήσεις που έχει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με τους αρχηγούς των κομμάτων αποφάσισε να καλέσει το απόγευμα της Δευτέρας σε κοινή σύσκεψη όλους τους βουλευτές δημοσιογράφους.


Η ΠΟΕΣΥ μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα αγωνιστεί με όλα τα μέσα που διαθέτει για την υπεράσπιση της ελληνικής δημοσιογραφίας, της Δημοκρατίας και της κατοχυρωμένης από το Σύνταγμα ελευθεροτυπίας.


Αποφάσισε επίσης στον αγώνα αυτό για το ασφαλιστικό να συντονιστεί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας.


Λίγα λόγια για αυτή την απόφαση: Εμάς μας ρώτησαν οι «δικολάβοι» της ενημέρωσης;


Εμάς μας υπολογίζουν τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου;


Ρωτάνε εάν με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους(στα πράγματι δίκαια αιτήματα που θα μπορούσαν να διεκδικηθούν με άλλο τρόπο)θα μπορέσουν να επιβιώσουν οι μικρές επιχειρήσεις του Τύπου και των ΜΜΕ με αδύνατη οικονομική επιφάνεια που δεν έχουν από πίσω τους «νταβατζήδες» να τους στηρίζουν και διαπλοκές να τους χρηματοδοτούν;


Γιατί κακά τα ψέματα: Πλήθος εφημερίδων και καναλιών παίρνουν το μηνιαίο «μεροκάματο», το βάζουν στην τσέπη και απολαμβάνουν «ντόλτσε βίτα» οι γνωστοί εργοδότες και τα αφεντικά απασχολώντας εργαζόμενους χωρίς ασφάλιση και με μαύρη εργασία.


Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ φυσικά θα αντιδράσει σε αυτές τις μεθοδεύσεις γιατί είναι καθαρό μέσο και δεν κάνει αλητείες.


Προτιμούμε να γίνουμε(για μια ακόμα φορά) αποδιοπομπαίοι παρά να σταματήσουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο, όπως επιτάσσει το συμφέρον της ενημέρωσης. Δεν είναι μονάχα θέμα επιβίωσης.


Είναι και θέμα αντίδρασης στα μεγαλο-συμφέροντα που επιδιώκοντας να κάνουν ξερή και βρώμικη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση επειδή είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες και στα φέσια, τους κάνουν το χατήρι της απαγόρευσης της ενημέρωσης μπροστά στα μοναρχοφασιστικά σχέδια που είναι έτοιμη να επιβάλλει η «ερυθρά» εξουσία.


Φαντάζεστε τον Τσίπρα να περνάει τα στυγνά μέτρα, η Ελλάδα να βυθίζεται στους λαθραίους και να μην υπάρχουν ΜΜΕ να ενημερώνουν τον κόσμο;


Σαφώς λέμε ΟΧΙ σε τέτοιες μεθοδεύσεις.


Θα μας βρουν μπροστά τους. Εμείς μπορεί να μην είμαστε πλούσιοι αλλά έχουμε κόσμο που στηρίζει την προσπάθεια.


Δεν γίνετε 5-10 συνταξιούχοι να απαγορεύσουν την κοινή γνώμη από την ενημέρωση.
Το ξαναλέμε.

Καλά και δίκαια τα αιτήματα αλλά υπάρχουν άλλες πιο ουσιαστικές μέθοδοι αντίδρασης.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου