Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΩΣ “ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ”. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΘΕΟΣ ΦΙΛΗΣ. ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΜΕ ΤΟ MEMORANDUM ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ…


filis4(Σχόλιο Όχι στην κάρτα του πολίτη): ΣYNTAΓMA THΣ EΛΛAΔAΣ

Eις τo όνoμα της Aγίας και Oμooυσίoυ 
και Aδιαιρέτoυ Tριάδoς

'Αρθρο 3:
1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού  τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.

'Αρθρο 16:

2. H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες. 





Σε γραπτή επιστολή-απάντηση στον κύριο Ν.Νικολόπουλο (ΑΝΕΛ), ο υπουργός παιδείας, Νίκος Φίλης, χαρακτηρίζει αναγκαία την αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Μάλιστα η πρόταση του είναι να μετονομαστεί το μάθημα των θρησκευτικών σε θρησκειολογία που θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτιστική συνεισφορά της ορθοδοξίας στην χώρα μας.

Όπως επισημαίνει για ιστορικούς λόγους, το μάθημα των θρησκευτικών στη χώρα μας έχει ομολογιακό χαρακτήρα.

Όπως τονίζει, «αυτό, συνιστά έναν αναχρονισμό που τον αντιλαμβάνονται και φωτισμένοι ιεράρχες και θεολόγοι».

«Είναι αναγκαία η αναμόρφωση των θρησκευτικών, ώστε, να γίνει μάθημα θρησκειολογίας, γνώσης των θρησκειών, με ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της ορθοδοξίας στην χώρα μας», αναφέρει, σημειώνοντας πως το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, θεσμικά αρμόδιο, επεξεργάζεται σχετικές προτάσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.