Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Ο "dataism" είναι η νέα θρησκεία της τεχνητής νοημοσύνης και του υπερανθρωπισμού: Αυτοί που κατέχουν και ελέγχουν τη ζωή ελέγχου δεδομένων


Ο Yuval Noah Harari είναι Ισραηλινός καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.

Είναι ένας από τους κορυφαίους τεχνοκράτες σήμερα που προωθεί την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και κάνει τεχνο-προφητείες για το μέλλον, υποστηρίζοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη προχωρά τόσο γρήγορα, που είμαστε η τελευταία γενιά των homo sapiens, γιατί σύντομα θα μας αντικαταστήσουν οι transhuman.

Ο Harari ξεκαθαρίζει ότι ο «dataism» είναι η νέα θρησκεία που τροφοδοτεί την τεχνητή νοημοσύνη και ισχυρίζεται:


Είμαστε πιθανώς μια από τις τελευταίες γενιές των homo sapiens. Μέσα σε έναν ή δύο αιώνα η γη θα κυριαρχείται από οντότητες που θα διαφέρουν περισσότερο από εμάς από ότι εμείς από τους Νεάντερταλ ή τους χιμπατζήδες.

Γιατί στις επόμενες γενιές, θα μάθουμε πώς να κατασκευάζουμε σώματα, εγκεφάλους και μυαλά. Τώρα πώς ακριβώς θα μοιάζουν οι μελλοντικοί κύριοι του πλανήτη;

Αυτό θα αποφασιστεί από τα άτομα που κατέχουν τα δεδομένα. Αυτοί που ελέγχουν τα δεδομένα ελέγχουν το μέλλον, όχι μόνο της ανθρωπότητας, αλλά το μέλλον της ίδιας της ζωής, γιατί τα δεδομένα είναι το πιο σημαντικό αγαθό στον κόσμο .





Ο Yuval Noah Harari πιστεύει ότι μια μέρα θα μπορέσουμε να «χακάρουμε ανθρώπους», γιατί πιστεύει ότι το ανθρώπινο μυαλό δεν διαφέρει από έναν υπολογιστή και ότι οι σκέψεις μας είναι απλώς «βιοχημικοί αλγόριθμοι».

Αυτό είναι θρησκεία, όχι επιστήμη. Βασίζεται σε μια δαρβινική βιολογική θεώρηση της ζωής, η οποία βλέπει την πραγματικότητα ως απλώς τις παρατηρήσεις του φυσικού κόσμου, αγνοώντας την ανθρώπινη ψυχή και πνεύμα.

Σε αυτή τη νέα θρησκεία που ονομάζεται «dataism», πρέπει να παραδώσετε τα δεδομένα σας στο δίκτυο, είτε το θέλετε είτε όχι, γιατί η άρνηση να μοιραστείτε όλα τα προσωπικά δεδομένα της ζωής σας είναι «αμαρτία».


Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα μέρος του σύμπαντος αποσυνδεδεμένο από τον μεγάλο ιστό της ζωής. Αντίθετα, η μεγαλύτερη αμαρτία είναι να μπλοκάρεις τη ροή δεδομένων. Τι είναι ο θάνατος, αν όχι μια κατάσταση όπου οι πληροφορίες δεν ρέουν; Ως εκ τούτου, ο Dataism υποστηρίζει την ελευθερία της πληροφόρησης ως το μεγαλύτερο αγαθό από όλα. (Απόσπασμα από το « Homo Deius, A brief History of Tomorrow » – ενότητα για τη Θρησκεία των Δεδομένων .)



Αυτοί οι τεχνοκράτες βλέπουν το σύμπαν ως ένα κλειστό σύστημα, και ως εκ τούτου πιστεύουν ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να καταγραφούν όλα τα δεδομένα του σύμπαντος και να τοποθετηθούν σε μια μεγάλη ψηφιακή βάση δεδομένων. Αυτή η άποψη πιστεύει ότι τα «δεδομένα» είναι πεπερασμένα και μπορούν να ληφθούν από τον άνθρωπο για καταλογογράφηση και ψηφιοποίηση για AI.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη διδασκαλία της Αρχαίας Γραφής, η οποία βλέπει τον άνθρωπο ως δημιούργημα του Θεού, όπου ο Θεός δημιούργησε επίσης το σύμπαν, και υπάρχει έξω από τη δημιουργία.

Οι διδασκαλίες των Αρχαίων Γραφών, ή της Βίβλου , δηλώνουν ότι μόνο ο Θεός περιέχει όλα τα δεδομένα, επειδή τα δεδομένα που έχει πρόσβαση ο Θεός είναι άπειρα, όχι πεπερασμένα. Είναι πέρα ​​από τη δυνατότητα του ανθρώπου να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του σύμπαντος.


Βρήκα ένα εξαιρετικό άρθρο σήμερα που κάνει μια βαθιά βουτιά στις διδασκαλίες του Yuval Noah Harari και στον «dataism». Γράφτηκε πέρυσι.

Ο συγγραφέας είναι ο Ζαχαρία Λιντς, ο οποίος είναι ορθόδοξος χριστιανός και ορθόδοξος ιερέας. Σε αντίθεση με τους καθολικούς ιερείς, ο Ζαχαρία Λιντς είναι παντρεμένος και έχει οικογένεια.

Αυτή είναι η πρώτη μου έκθεση στα γραπτά του και θέλω να αναδημοσιεύσω αυτό το συγκεκριμένο άρθρο, γιατί όπως εγώ, καταλαβαίνει ότι ο πραγματικός κίνδυνος για τους τεχνοκράτες δεν είναι οι ψεύτικες προφητείες τους για την τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η επιθυμία τους να ελέγχουν τα δεδομένα με σκοπό την υποδουλώνοντάς μας.

  Το άρθρο θα δημοσιευθεί σε λίγο...






healthimpactnews


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.