Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για την καταπολέμηση των θεωριών συνωμοσίας


«Είμαστε το AI».

Αυτός ο χαιρετισμός που μοιάζει με τον Μποργκ θα μπορούσε να έρθει σύντομα στο Διαδίκτυο με τη μορφή νέων κυρίαρχων τεχνητής νοημοσύνης . Σε μια πρόσφατη ανατριχιαστική συνέντευξη, ο ιδρυτής της Microsoft και δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς ζήτησε τη χρήση τεχνητής

νοημοσύνης για την καταπολέμηση όχι μόνο της «ψηφιακής παραπληροφόρησης» αλλά και της «πολιτικής πόλωσης».

Είναι μόνο ο τελευταίος που ζήτησε τη χρήση είτε τεχνητής νοημοσύνης είτε αλγορίθμων για να διαμορφώσει τι λένε ή διαβάζουν οι άνθρωποι στο Διαδίκτυο. Ο κίνδυνος ενός τέτοιου συστήματος είναι προφανής όπου η ελευθερία του λόγου, όπως και η αντίσταση, θα μπορούσε να γίνει μάταιη.

Σε μια συνέντευξη σε ένα γερμανικό πρόγραμμα, «Handelsblatt Disrupt», ο Γκέιτς ζητά να απελευθερωθεί η τεχνητή νοημοσύνη για να σταματήσει η «μεγέθυνση ορισμένων απόψεων από ψηφιακά κανάλια». Το πρόβλημα είναι ότι επιτρέπουμε «διάφορες θεωρίες συνωμοσίας όπως το QAnon ή οτιδήποτε άλλο να καταρρίπτονται από ανθρώπους που ήθελαν να πιστέψουν αυτά τα πράγματα».

Αυτή δεν είναι η πρώτη έκκληση προς τους άρχοντες της τεχνητής νοημοσύνης να μας προστατεύσουν από τον εαυτό μας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Γκέιτς έδωσε την κεντρική ομιλία στο Forbes 400 Summit on Philanthropy. Είπε στους συναδέλφους του δισεκατομμυριούχους ότι «η πόλωση και η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ένα πρόβλημα».

Το πρόβλημα είναι πάλι… καλά… οι άνθρωποι: «Οι άνθρωποι αναζητούν απλές λύσεις [και] η αλήθεια είναι κάπως βαρετή μερικές φορές».

Όχι AI, φυσικά. Αυτό θα έδινε τις λύσεις. Διαφορετικά, πρότεινε ο Γκέιτς, θα μπορούσαμε όλοι να πεθάνουμε: «Η πολιτική πόλωση μπορεί να τα φέρει όλα στο τέλος, θα έχουμε εκλογές και εμφύλιο πόλεμο».

Άλλοι έχουν προτείνει έναν Γενναίο Νέο Κόσμο όπου οι πολίτες θα καθοδηγούνται προσεκτικά σε ό,τι διαβάζουν και βλέπουν. Οι δημοκρατικοί ηγέτες έχουν ζητήσει έναν τύπο « φωτισμένων αλγορίθμων » για να πλαισιώσουν τι έχουν πρόσβαση οι πολίτες στο Διαδίκτυο. Το 2021, η γερουσιαστής Elizabeth Warren (D-Mass.) αντιτάχθηκε ότι οι άνθρωποι δεν άκουγαν τις ενημερωμένες απόψεις της ίδιας και κορυφαίων ειδικών. Αντίθετα, διάβαζαν απόψεις σκεπτικιστών ψάχνοντας στο Amazon και βρίσκοντας βιβλία από «εξέχοντες διαδότες παραπληροφόρησης».

Ο Warren κατηγόρησε την Amazon ότι απέτυχε να περιορίσει τις αναζητήσεις ή τις επιλογές: «Αυτό το μοτίβο και η πρακτική κακής συμπεριφοράς υποδηλώνουν ότι η Amazon είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να τροποποιήσει τις επιχειρηματικές της πρακτικές για να αποτρέψει τη διάδοση ψευδών ή την πώληση ακατάλληλων προϊόντων. Στην επιστολή της, η Warren έδωσε στην εταιρεία 14 ημέρες για να αλλάξει τους αλγόριθμους της σε γκάζι και να εμποδίσει τις προσπάθειες ανάγνωσης αντίθετων απόψεων.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανταποκρίθηκαν σε τέτοιες εκκλήσεις και επιδόθηκαν σε ευρεία λογοκρισία όσων είχαν αντίθετες απόψεις σχετικά με τις εντολές μάσκας, την ασφάλεια των εμβολίων, τις σχολικές εντολές και την προέλευση του COVID-19. Πολλές από αυτές τις κριτικές και απόψεις αναγνωρίζονται πλέον ως εύλογες και νόμιμες , αλλά οι επιστήμονες απαγορεύτηκαν και λογοκρίθηκαν. Δεν επιτρεπόταν «πόλωση». Το κοινό δεν επιτρεπόταν ποτέ να έχει αυτή την πλήρη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή τέτοιες απόψεις χαρακτηρίστηκαν παραπληροφόρηση.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στο ZeroHedge News .

 

 

 



healthimpactnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.