Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΑΙΜΟΝΑ: «ΟΧΙ ΡΕ ΑΥΤΟΝ!!»: ΙΔΟΥ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΩΡΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ!(ΒΙΝΤΕΟ)


«Όχι ρε, αυτόν!! Αυτός με τα κηρύγματά του έφερε χιλιάδες ανθρώπους στην Εκκλησία και έσωσε πολλές ψυχές!!»
(Απόσπασμα από το κήρυγμα του Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ Γέροντος Γαβριήλ, μετά την Θεία Λειτουργία, που μεταδόθηκε διαδικτυακώς από το Καθολικό της Μονής, την 28/1/2021).

Μεταξύ άλλων, στο κήρυγμά του ο Γέροντας Γαβριήλ ανέφερε και το εξής συγκλονιστικό περιστατικό: «…Πολλές ψυχές έσωσε, αγαπητοί μου αδελφοί, και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, του οποίου το μνημόσυνο τελούμε σήμερα, επί τη συμπληρώσει 13 ετών από της εκδημίας του.

Έτσι ομολόγησε ο δαίμονας, όταν κάποτε ο άγιος Γέροντας Κύριλλος διάβαζε έναν ταλαιπωρημένο άνθρωπο από δαιμόνια. Εκεί στον Άγιο Χαράλαμπο ήμασταν και επικαλείτο πολλούς Αγίους, μεταξύ των οποίων πήγε ν’ αναφέρει τον Άγιο Χριστόδουλο τον εν Πάτμω, εννοούσε.. Με το που αναφέρει την λέξη “Χριστοδούλου…”, ωρύεται το δαιμόνιο και φωνάζει: “Όχι ρε, αυτόν!! Αυτός με τα κηρύγματά του έφερε χιλιάδες ανθρώπους στην Εκκλησία και έσωσε πολλές ψυχές!!”».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.