Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Γ. Ιωαννίδης: Νέα έρευνα για τη θνητότητα από κορωνοιό. Τα δρακόντια μέτρα έχουν σοβαρές συνέπειες στην κοινωνία ακόμα και στην υγεία


 Γ. Ιωαννίδης: Νέα έρευνα για τη θνητότητα από κορωνοιό. Τα δρακόντια μέτρα έχουν σοβαρές συνέπειες. Στο πλαίσιο στη πανδημίας έχουν ανθίσει υπερβολές και υπέρ αντιδράσεις, εξτρεμιστηκά μέτρα που κάνουν κακό στην κοινωνία και την ίδια την υγεία.

Στην πρόσφατη δημοσίευση που κάναμε στο παγκόσμιο περιοδικό του ΠΟΥ (παγκόσμιου οργανισμού υγείας), βλέπουμε ότι συνθέτοντας δεδομένα από 82 μελέτες από 51 διαφορετικές περιοχές του πλανήτη, η διάμεση θνητότητα είναι περίπου 0,23% , το οποίο σημαίνει ότι περίπου ένας 1 στους τετρακόσιους 400 ανθρώπους μολύνεται θα πεθάνει στον πληθυσμό. Επειδή οι μελέτες αυτές προέρχονται απο χώρες που πλήγηκαν πάρα πολύ, θα πρέπει να διορθώσουμε προς τα κάτω και μάλλον η πραγματικότητα είναι γύρω στο 0,15%. Σε άτομα που είναι κάτω των 70 ετών η θνητότητα είναι περίπου 0,03%, το οποίο σημαίνει ότι περίπου 1 στους 3500 από αυτούς που θα μολυνθούν θα πεθάνουν. 

Παιδιά, νέοι , μεσήλικες και η μεγαλύτερη ομάδα, ακόμα κι απο τους υπερήλικες δεν έχουν μεγάλο κίνδυνο. Ο κίνδυνος σε παιδιά, μεσήλικες είναι σχεδόν μηδέν 0. 

Ακούστε τον καθηγητή Ιωαννίδη εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.