Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Αποχώρησε από την Χειροτονία του Επισκόπου Αρσινόης ο Λεμεσού Αθανάσιος


Ενεός έμεινε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του Επισκόπου Αρσινόης κ. Παγκρατίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού δεν πίστευε στα αυτιά του, όταν άκουσε τον διάκονο να μνημονεύει στα δίπτυχα τον Κιέβου Επιφάνιο.



Δεν πέρασαν λίγα λεπτά ο κ. Αθανάσιος αποχώρησε από τον Ναό πριν ολοκληρωθεί η χειροτονία του νέου Επισκόπου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσωπική απόφαση του Μακαριωτάτου.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Μητροπολίτη Λεμεσού, ο Πανιερώτατος μέχρι εκείνη την ώρα δεν γνώριζε τίποτα για την εν λόγω απόφαση.

Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Κύπρου σχολιάζοντας το γεγονός στην Romfea.gr έκανε λόγο για παπικό σύστημα, υπογραμμίζοντας ότι εμείς δεν θα αναγνωρίσουμε την πράξη του Μακαριωτάτου.

 

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.