Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Σε αδιέξοδο ο Ερντογάν κλείνοντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτίθετε στην Ελλάδα χωρίς όπλα, στρατό και πυρομαχικά.. Γεωπολιτική Κρίση με φόντο το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό

 Η κρίση στον Έβρο με τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, «πεσκέσι» από τον ασύμμετρο εκβιασμό - απειλή του Ερντογάν, μετά τις πολυσύνθετες εξελίξεις στη Συρία. - Η στάση της Ε.Ε. στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και ο ρόλος που θέλει να επιφυλάξει στην Ελλάδα.



 Ο σχεδιασμός μετά την αλλαγή των συνθηκών του Δουβλίνου με βάση τις Γερμανικές προτάσεις και η τάση για περίκλειστη Κεντρική Ευρώπη. Η«παγίδα» Ερντογάν και πως και που πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα.

 Η στρατηγική σχεδιασμένων προκλήσεων της Τουρκίας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, το σύμπλεγμα του Καστελόριζου και την Ανατολική Μεσόγειο.

 Οι εξελίξεις γεωπολιτικά και πως το μεταναστευτικό- προσφυγικό μπήκε στην ατζέντα της έντασης. Ο γεω-στρατηγικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης στο στούντιο αναλύει όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Παρεμβαίνουν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης , ο Ζαχαρίας Μίχας συνιδρυτής και διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ/ISDA), συνεργάτης του defence-point.gr Ο διδάκτορας Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Φίλης, ο Ιστορικός Ερευνητής – συγγραφέας, συνιδρυτής του «Άρδην» Γιώργος Καραμπελιάς και ο καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Α.Π.Θ. Γιώργος Μαργαρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.