Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Αργολίδα: Μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Μονής Καρακαλά (pics) Πιθανή η προληπτική εκκένωση μοναστηριού που βρίσκεται στην περιοχή

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου στην Αργολίδα κοντά στην περιοχή πάνω από τη Μονή Καρακαλά.


Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής Ναυπλίου με ενισχύσεις από το Άργος ενώ θα κάνουν ρίψεις αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκκενωθεί και το μοναστήρι.




Στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι και το έργο των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολο, ενώ το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει στην προστασία της Μονής και για τις καλόγριες που ζουν εκεί καθώς κινδυνευουν.

Παράλληλα, η αστυνομία έχει με περιπολικά σπεύσει στην μονή. Ενισχύσεις καταφθάνουν συνεχώς και από όμορους νομούς της Πελοποννήσου.

Στην πυρκαγιά συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου Ναυπλιέων, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει δρόμους για την εξυπηρετηση των οχημάτων της πυροσβεστικής και των ενισχύσεων που καταφθάνουν συνεχώς.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.