Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Μετά τις Βρυξέλλες και το Βω της Ελβετίας θέτει προς ψήφισμα για προσωρινή απαγόρευση του 5G

Μετά από τα νέα της περασμένης εβδομάδας σχετικά με τις Βρυξέλλες που βάζουν φρένα στην τεχνολογία  5G, η 3η μεγαλύτερη περιοχή της Ελβετίας ζήτησε επίσης να σταματήσει το 5G, υιοθετώντας ψήφισμα για την αναστολή του.



Μετά από αρκετές ανατροπές, το κοινοβούλιο του Βω (Grand Vaudois) ενέκρινε την Τρίτη ψήφισμα που ζητεί προσωρινή απαγόρευση για τις κεραίες 5G. Το μέτρο πρέπει να εφαρμοστεί έως ότου λάβει την έκθεση της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος σχετικά με αυτή τη νέα τεχνολογία.

Μετά από μια μακρά συζήτηση που περιέγραψε η παρέμβαση της ελβετικής κρατικής συμβούλου Jacqueline de Quattro, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Βω (Vaud) δήλωσαν «ναι» στο ψήφισμα που υπέβαλε ο Περιβαλλοντολόγος του πράσινου κόμματος Raphael Mahaim με 95 ψήφους υπέρ της πρότασης έναντι 9 κατά και 25 αποχές. Ωστόσο, τροποποίησαν το κείμενο θεσπίζοντας ένα σαφές χρονικό πλαίσιο.

Ο πράσινος εκπρόσωπος ήθελε η απαγόρευση να εφαρμόσει "στο ελάχιστο" μέχρι τα συμπεράσματα της μελέτης της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Ωστόσο, μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών προτιμούσε μια πιο ακριβή διατύπωση για το μέλλον, λέγοντας ότι είναι απαραίτητο να περιμένουν μέχρι τα συμπεράσματα της έκθεσης.


Στην ομιλία του, ο Ραφαήλ Μάχαιϊμ τόνισε ότι η ανακοίνωση της άφιξης του 5G στερείται εντελώς σχεδιασμού ή συντονισμού. Όλα αυτά δεν σέβονται με κανέναν τρόπο την «Ελβετική παράδοση όπως θα έπρεπε ».

Νωρίτερα σήμερα, ο Raphael Mahaim δήλωσε στο Facebook : "Σε απάντηση στο ψήφισμα του κοινοβουλίου από τους Ελβετούς περιβαλλοντολόγους (ελβετική «Πράσινη») που ζητά προσωρινή απαγόρευη για τις κεραίες 5G, το Ελβετικό Μεγάλο Συμβούλιο ψήφισε πριν από λίγα λεπτά και το ελβετικό κρατικό συμβούλιο ανακοίνωσε την αναστολή των αδειών που εκδόθηκαν από το κράτος του Βω (Vaud). Αυτά είναι εξαιρετικά νέα που θέτουν την περιοχή του Vaud στην πρώτη γραμμή αυτής της αντίδρασης των πολιτών !!!! Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες από τους Greens Vaudois αποδίδουν"

Προσοχή και μελέτη

Υπό τους φόβους, τις αβεβαιότητες, τις πιέσεις ορισμένων επιχειρηματικών κύκλων, ο Ραφαήλ Μάχαιμ ζήτησε προσοχή και μελέτη. Το πιο σημαντικό είναι να περιμένουμε την ανεξάρτητη ανάλυση των επιπτώσεων του 5G στην υγεία, καθώς και στη φύση και την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο επικεφαλής των βουλευτών του Φιλελεύθερου Ριζοσπαστικού, Marc-Olivier Buffat, καταδίκασε σε αυτά τα σημεία την πρόταση του Περιβαλλοντολόγου λέγοντας πως «ξεφεύγει με τον φόβο και την ανησυχία», προκειμένου να προωθήσει την εκστρατεία του «σπέρνοντας την καταστροφή», και αυτό συμπιπτει με τις ομοσπονδιακές εκλογές. Σύμφωνα με τον Μπάφατ, τα πρότυπα για τις εκπομπές είναι ήδη πολύ πιο αυστηρά στην Ελβετία απ ​​'ό, τι οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη.

Το θέμα της εμπιστοσύνης

Για τους αντιπροσώπους που μίλησαν, η αρχή της πρόληψης είναι κατάλληλη, χωρίς τεχνοφοβία. Πρέπει να περιμένουμε τα συμπεράσματα της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για το Περιβάλλον και το 5G. "Πρέπει να εμπιστεύεστε επιστήμονες", δήλωσε ο Jean Tschopp.


Για τους αντιπροσώπους της ριζοσπαστικής αριστεράς, είναι επιτακτική η ανάγκη να διατηρηθούν ανησυχίες σχετικά με την επιστημονική εμπειρογνωμοσύνη, όπως εκφράστηκε από τον Jean-Michel Dolivo. «Όχι στην τυφλή εμπιστοσύνη», είπε, δείχνοντας τις πιέσεις της επιχειρηματικής κοινότητας που πιστεύει ότι μπορεί να δεσμεύσουν τους επιστήμονες.

Σύγχυση


Η συζήτηση για τις κεραίες 5G έγινε κάπως συγκεχυμένη όταν η ελβετική κρατική συμβουλος Jacqueline de Quattro έκανε τη διευθέτηση της. Ανακοίνωσε ότι το Ελβετικό Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε προσωρινή απαγόρευση. Συμφωνώντας και υποστηρίοντας το τροποποιημένο ψήφισμα, «θα πάτε στην ίδια κατεύθυνση με της κυβέρνησης», συνέχισε.


Στην αρχή της συζήτησης απουσίαζε ο ελβετικός κρατικός σύμβουλος έφτασε μόνο αφού της ζητήθηκε μέσω μηνυμάτων, είπε. Ο συνάδελφός της, Pierre-Yves Maillard, που είναι υπεύθυνος για την υγεία, θα έπρεπε να απαντήσει σε ερωτήσεις των μελών του Κοινοβουλίου, αλλά τελικά δεν μίλησε για το θέμα.

Διευκρινίσεις

Ωστόσο, την 1 μ.μ., το Ελβετικό Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε μια ανακοίνωση στον Τύπο για να «διευκρινίσει» τα λόγια της Ζακλίνα ντε Κουάτρο. "Το Ελβετικό Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έλαβε απόφαση σχετικά με τις άδειες κατασκευής κεραιών 5G και επομένως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κμία απαγόρευση για τα ζητήματα αυτών των εγκρίσεων." Το Ελβετικό Συμβούλιο Επικρατείας τόνισε ότι η σημερινή του θέση είναι "μόνο, με την αρχή της πρόληψης, να κρατήσουν τα αρχεία που αφορούν τις κεραίες 5G εν αναμονή των τεχνικών κατευθυντήριων γραμμών της Συνομοσπονδίας ».






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.