Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Η πρωτεύουσα της Ευρώπης δεν επιτρέπει την εγκατάσταση του 5G. Οι Βρυξέλλες, Βέλγιο και η Ρώμη εναντιώνονται στο 5G για λόγους υγείας. Εμείς τι κάνουμε;; Τα Τρίκαλα και η Πάτρα ακούνε;;

Βρυξέλλες Βέλγιο και δήμος της Ρώμης μπλοκάρουν τις κεραίες 5G

Βρυξέλλες, Βέλγιο και ο Δήμος XII της Ρώμης είναι οι τελευταίοι ευρωπαϊκοί δήμοι που αντιτίθενται στην  5G. Η κυβέρνηση των Βρυξελλών, το Βέλγιο, εμπόδισε την αύξηση των ορίων ασύρματης ακτινοβολίας, σταματώντας αποτελεσματικά το πιλοτικό πρόγραμμα 5G. Ο Δήμος XII της Ρώμης κάλεσε επίσης την Ιταλία να αρνηθεί να αυξήσει τα επιτρεπόμενα επίπεδα ακτινοβολίας και τη δημιουργία ζωνών χωρίς ακτινοβολία 5G.


"Δεν μπορώ να καλωσορίσω αυτή την τεχνολογία αν τα πρότυπα ακτινοβολίας, τα οποία πρέπει να προστατεύουν τον πολίτη, δεν γίνονται σεβαστά, 5G ή όχι. Ο λαός των Βρυξελλών δεν είναι ινδικά χοιρίδια των οποίων η υγεία μπορώ να πουλήσω με κέρδος. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτε με  αμφιβολία », δήλωσε ο υπουργός περιβάλλοντος της Βρυξελλών Céline Fremault.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ασία, οι ασύρματες εταιρείες επένδυσαν έντονα σε εκστρατείες δημοσίων σχέσεων για την αύξηση των ορίων ασύρματης ακτινοβολίας, προκειμένου να αναπτυχθούν τα 5G. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών δηλώνουν ότι ο μόνος τρόπος για την πλήρη ανάπτυξη της τεχνολογίας 4 / 5G είναι για αυτές τις χώρες να αλλάξουν τα ρυθμιστικά τους όρια και να επιτρέψουν πιο έντονες εκθέσεις ακτινοβολίας. Η έρευνα της βιομηχανίας αναφέρει επανειλημμένα ότι η πλήρης ανάπτυξη ασύρματων δικτύων 4G και 5G θα αυξήσει σημαντικά τα επίπεδα ακτινοβολίας κοντά στις κεραίες. Η Ιταλία και οι Βρυξέλλες Βέλγιο, το de facto Capitol of Europe, είναι δύο από πολλές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Κίνας, που έχουν χαμηλότερα όρια ασύρματης ακτινοβολίας από τις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του 5G, η βιομηχανία προτείνει να χτιστούν πρώτα χιλιάδες νέες ασύρματες κεραίες 4G κοντά σε κατοικημένες περιοχές ως δομικό στοιχείο για μελλοντική ανάπτυξη. Οι Βρυξέλλες αρνήθηκαν τώρα να αλλάξουν τα όρια έκθεσης του κοινού για ασύρματη ακτινοβολία μικροκυμάτων και το ψήφισμα του Δήμου της Ρώμης ζητά ειδικά από τον Δήμαρχο να μην υποστηρίξει οποιεσδήποτε μειώσεις των επιτρεπόμενων ορίων ακτινοβολίας Οι ενέργειες αυτές αποτελούν παραδείγματα της αυξανόμενης αντίθεσης στην 5G σε πόλεις παγκοσμίως.

Το έθνος του Βελγίου απαγόρευσε επίσης την πώληση τηλεφώνων για μικρά παιδιά και συνιστά γενικές μειώσεις στις εκθέσεις ασύρματης ακτινοβολίας. Πάνω από δώδεκα χώρες έχουν αναλάβει δράση πολιτικής για τη μείωση της ασύρματης έκθεσης στο κοινό, ειδικά για τα παιδιά και τις έγκυες γυναίκες.

Ψήφισμα που αντιτίθεται στο 5G από τον Δήμο XII της Ρώμης

Το ψήφισμα της Ρώμης ζητά από τον δήμαρχο να σταματήσει τη δοκιμή 5G και να μην αυξήσει τις οριακές τιμές στο κατώφλι της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, αποφεύγοντας την τοποθέτηση ομάδων κεραιών μικροκυμάτων μικρού χιλιοστού σε σπίτια, σχολεία, κέντρα ημέρας, κέντρα αναψυχής, δρόμους λαμπτήρες και πολλά άλλα. "

Η δράση των περιφερειών έρχεται σε άμεση αντίθεση με τη στήριξη των δοκιμασιών 5G από τον Δήμαρχο της Ρώμης και η βιομηχανία πιέζει να χαλαρώσει τα όρια έκθεσης της Ιταλίας στην ασύρματη ακτινοβολία. Ο Ρουμάνος Σύμβουλος Massimiliano Quaresima δήλωσε : "Η καταπολέμηση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης είναι το ισχυρό μας σημείο. Είμαι υπέρ της τεχνολογικής προόδου αλλά όχι για τον πειραματισμό της τεχνολογίας 5G, ελλείψει ορισμένων επιστημονικών δεδομένων σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία. Εφαρμόστε την αρχή της προφύλαξης που κυρώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. "

Η ενέργεια εγκρίθηκε με 11 ψήφους υπέρ και 3 αποχές. Το θέμα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των δήμων σε ολόκληρη την Ιταλία και παγκοσμίως.

Λίγο μετά την ψηφοφορία του δήμου της Ρώμης XII, οι εμπειρογνώμονες παρουσίασαν στο Εθνικό Συνέδριο Stop 5G στο Μιλάνο, με την υποστήριξη της Ιταλικής Ένωσης Ηλεκτροευαισθησίας. Ομιλητές στο συνέδριο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ο Δρ Fiorella Belpoggi του Ινστιτούτου Ramazzini και ο Δρ. Olle Johansson, νευρολόγος του Ινστιτούτου Karolinska και ο Stefano Bertone, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσώπησαν τον ενάγοντα που εμπλέκεται στην περίπτωση κινητής τηλεφωνίας ορόσημο που αναγνώρισε έναν αιτιώδη ρόλο μεταξύ κυττάρων τη χρήση του τηλεφώνου και την ανάπτυξη όγκων.

Πάνω από 229 επιστήμονες από όλο τον κόσμο έχουν υπογράψει την έκκληση 5G ζητώντας ένα μορατόριουμ για το 5G καταλήγοντας ότι «το RF-EMF έχει αποδειχθεί ότι είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον».


Τον Δεκέμβριο του 2018, η Ευρωπαϊκή Επιστημονική Επιτροπή για την Υγεία, τους Περιβαλλοντικούς και τους Αναδυόμενους Κινδύνους (SCHEER) κατέταξε την επίδραση στην άγρια ​​φύση από το 5G ως «υψηλό» στην έκθεσή τους « Δυνητικές επιπτώσεις στην αύξηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην άγρια ​​πανίδα », - τσιγάρων και χημικών προϊόντων σε πλαστικά υλικά. Το έγγραφο SCHEER αναφέρει συγκεκριμένα την έρευνα για τα 5G ( Russell 2018 , Aerts 2018 , Di Ciaula 2018 ) και Wi-Fi ( Pall 2018 ) και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πλήρεις επιπτώσεις στον άνθρωπο και την άγρια ​​φύση από την τεχνολογία 5G (νέα διαμόρφωση) ανοίγοντας "την πιθανότητα ακούσιων βιολογικών συνεπειών". 











Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.