Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η πλατφόρμα των ε@@@λιασμών να είναι διαβλητή και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τρίτους. Κάποιοι γραφικοί τα φώναζαν χρόνια πριν, αλλά "ο εκσυγχρονισμός" κ η "προοδευτικότητα" που έπλασαν βούλωσαν αφτιά και μάτια..

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η πλατφόρμα των εμβολιασμών να είναι διαβλητή και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τρίτους. Με αφορμή τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στους New York Times όπου η  κ. Σίφορτ που ήταν σύμβουλος σε κάποια θέματα της κυβέρνησης,  φέρετε να έχει μπει σε καθεστώς παρακολούθησης μέσο της πλατφόρμας εμβόλιο.gr όπου χρησιμοποιήθηκε για να κλείνονται τα ραντεβού για τα εμβόλια, δήλωσε πως έχει ακούσει ότι η πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε από τρίτους με παράνομα λογισμικά για να εισβάλουν στα κινητά και στα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.

Εμείς αναρωτιόμαστε,  μόνο η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι διαβλητή; Το taxisnet δεν είναι; Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο τρίτους με παράνομο λογισμικό; Είδαμε στο πρόσφατο παρελθόν να χρησιμοποιείται απο την ίδια την κυβέρνηση για να επιβλέψει ποιος έκανε ή όχι το εμβόλιο για να του επιβληθεί πρόστιμο και να τιμωρηθεί. Όμως, όλως περιέργως,  αυτό που ενόχλησε το έθνος ήταν οι παρακολουθήσεις των πολιτικών και των δημοσιογράφων και όχι η παράνομη εισβολή που έγινε απο την κυβέρνηση στο ιατρικό απόρρητο των απλών πολιτών.. 

Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός κι η πρόοδος; Να μαρκάρονται οι άνθρωποι για να είναι υποχείρια της κάθε κυβέρνησης αλλά και της "ηλεκτρονικής μαφίας";

Εκσυγχρονισμός και σύγχρονη τεχνολογία χρειάζονται για την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια κάποιες φορές του ανθρώπου. Όπως στα τρένα για να αποφεύγονται τα τραγικά δυστυχήματα όπως θα μπορούσε κάλλιστα να αποφευχθεί η πρόσφατη τραγωδία που ζήσαμε.

Αλλά το μέλημα της κάθε κυβέρνησης  είναι να ψηφιοποιηθεί ο άνθρωπος κι όχι να τον εξυπηρετήσει και να τον βοηθήσει.

Εφόσον η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι διαβλητή λοιπόν κ είναι μια πραγματικότητα ή μια πρόκληση με την οποία είναι αντιμέτωπες όλες οι κυβερνήσεις στον κόσμο, τότε με πια κριτήρια τίθεται υποχρεωτική κι όχι προαιρετική για τον κόσμο;;;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.