Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εργάζονται στο Lockstep για να εισαγάγουν το σύστημα ψηφιακής ταυτότητας και κοινωνικής πίστωσης καθώς η ΕΕ συμφωνεί να επεκτείνει τη διαδικτυακή λογοκρισία με τον «Νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες»

 
Υπό την πίεση που ασκείται τόσο από τη Χίλαρι Κλίντον όσο και από τον Μπαράκ Ομπάμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για να επεκτείνει τη διαδικτυακή λογοκρισία σε ακραίο οργουελικό επίπεδο, καθώς και να ρυθμίσει αυστηρά την ομιλία σε περιόδους κρίσης που οι αρχές θεωρούν  
(εμείς φαίνεται να είμαστε πάντα στη μέση μιας «κρίσης») και καταργήστε την ανωνυμία στο διαδίκτυο αναγκάζοντας το κοινό να έχει ψηφιακή ταυτότητα.

Αλλά αυτά τα σχέδια δεν είναι μοναδικά για την ΕΕ. Επί του παρόντος, κυκλοφορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αφρική, αποδεικνύοντας ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εργάζονται αδιάκοπα για να φέρουν ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας και κοινωνικής πίστωσης ακριβώς κάτω από τη μύτη σας.

Η Χίλαρι Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα άσκησαν και οι δύο πιέσεις για να υποστηρίξει η ΕΕ το νομοσχέδιο λογοκρισίας γνωστό ως « Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες » την Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022:

Από το  France 24, «Η ΕΕ συμφωνεί σε νέα νομοθεσία για να δαμάσει την «Άγρια Δύση» του Διαδικτύου» :

Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) — το δεύτερο μέρος ενός τεράστιου έργου για τη ρύθμιση των εταιρειών τεχνολογίας — στοχεύει να εξασφαλίσει σκληρότερες συνέπειες για πλατφόρμες και ιστότοπους που φιλοξενούν μακρύ κατάλογο απαγορευμένου περιεχομένου, από ρητορική μίσους έως παραπληροφόρηση και εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

[…] Οι τεχνολογικοί γίγαντες έχουν επανειλημμένα κληθεί για αποτυχία να αστυνομεύσουν τις πλατφόρμες τους – μια τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία που μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook το 2019 προκάλεσε παγκόσμια οργή και η χαοτική εξέγερση στις ΗΠΑ πέρυσι προωθήθηκε διαδικτυακά.

Η σκοτεινή πλευρά του Διαδικτύου περιλαμβάνει επίσης πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου γεμάτες με πλαστά ή ελαττωματικά προϊόντα.

[…] Ο κανονισμός θα απαιτεί από τις πλατφόρμες να αφαιρούν γρήγορα το παράνομο περιεχόμενο μόλις αντιληφθούν την ύπαρξή του. Τα κοινωνικά δίκτυα θα πρέπει να αναστείλουν τους χρήστες που παραβιάζουν συχνά το νόμο.

Η DSA θα αναγκάσει τους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου να επαληθεύουν την ταυτότητα των προμηθευτών πριν προτείνουν τα προϊόντα τους.

[…] Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβλέπει τους ετήσιους ελέγχους [των εταιρειών μεγάλης τεχνολογίας] και θα μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα έως και έξι τοις εκατό των ετήσιων πωλήσεών τους για επανειλημμένες παραβάσεις.

Κοιτάζοντας  το περίγραμμα της νέας συμφωνίας  , είναι εντυπωσιακό πώς συγχέουν απρόσκοπτα το υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών με την «παράνομη ρητορική μίσους».

Και τα δύο ανακατεύονται ως «παράνομο περιεχόμενο».

Ο νόμος απαιτεί σχέδια για τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου στο Διαδίκτυο σε περιόδους «κρίσης».

Το DSA  πιέζει επίσης για  μια «δημόσια ηλεκτρονική ταυτότητα (eID)», την οποία η  Politico περιέγραψε προηγουμένως ως «Εθνικό δελτίο ταυτότητας» στο τηλέφωνό σας  , η οποία προέρχεται από διαβατήρια εμβολίων και «Ψηφιακά πιστοποιητικά COVID».

Αν και το eID πωλείται υπό το πρόσχημα της προστασίας του απορρήτου των ανθρώπων, «οι ακτιβιστές ψηφιακών δικαιωμάτων… ανησυχούν ότι η πρόταση θα μπορούσε να επιτρέψει στον ιδιωτικό τομέα να έχει καλύτερη πρόσβαση στις πιστοποιημένες από την κυβέρνηση πληροφορίες των πολιτών, ενισχύοντας έτσι τους ανθρώπους όπως το Facebook και η Google και η στοχευμένη διαφημιστική βιομηχανία. », ανέφερε το Politico.

Δουλεύοντας στο Lockstep

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προωθεί επίσης τα σχέδιά της για την ψηφιακή ταυτότητα σε εθνικό επίπεδο, παρά το γεγονός ότι οι μισές απαντήσεις στη δημόσια διαβούλευση για την ψηφιακή ταυτότητα αντιτίθενται στην ιδέα.

Στις 6 Απριλίου 2022,  εισήχθη η νέα τεχνολογία επαλήθευσης ψηφιακών εγγράφων ταυτότητας (IDVT)  που επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ δημόσιων φορέων και επιχειρήσεων για σκοπούς επαλήθευσης ταυτότητας. Έχει διατεθεί σε εργοδότες, ιδιοκτήτες του Ηνωμένου Βασιλείου και εκμισθωτικούς πράκτορες που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να διενεργούν ψηφιακά ελέγχους ποινικού μητρώου πριν από την πρόσληψη, ελέγχους δικαιώματος εργασίας και ελέγχους δικαιώματος ενοικίασης.

Η εισαγωγή αυτού του ψηφιακού IDVT αποτελεί μέρος των  εκτεταμένων σχεδίων ψηφιακής ταυτότητας της κυβέρνησης  που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο. Η κυβέρνηση έχει πλαισιώσει αυτά τα σχέδια ψηφιακής ταυτότητας ως έναν τρόπο για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να «αποδείξουν εύκολα και γρήγορα την ταυτότητά τους χρησιμοποιώντας ψηφιακές μεθόδους αντί να πρέπει να βασίζονται σε παραδοσιακά φυσικά έγγραφα».

Πριν ανακοινώσει αυτά τα σχέδια ψηφιακής ταυτότητας, η κυβέρνηση αναζήτησε απόψεις και σχόλια σχετικά με την προτεινόμενη προσέγγισή της για την ψηφιακή ταυτότητα μέσω δημόσιας διαβούλευσης.

Το 50% των απαντήσεων σε αυτή τη διαβούλευση ήταν «κατά της ψηφιακής ταυτότητας κατ' αρχήν», αλλά η κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε αυτές τις απαντήσεις στη στατιστική της ανάλυση των απαντήσεων στη διαβούλευση επειδή «δεν ασχολήθηκαν με τις ερωτήσεις». Ωστόσο, η κυβέρνηση επέμεινε ότι «εκτός του πλαισίου παραγωγής της στατιστικής ανάλυσης, λάβαμε υπόψη αυτές τις απαντήσεις ως μέρος αυτής της διαδικασίας διαβούλευσης».

Τα σχέδια ψηφιακής ταυτότητας της κυβέρνησης ανακοινώθηκαν τον ίδιο μήνα που ξεκίνησε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Αυτό το νομοσχέδιο επιβάλλει την εφαρμογή τεχνολογίας επαλήθευσης ταυτότητας και ηλικίας σε πολλές μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και η Τράπεζα της Αγγλίας εργάζονται επίσης για ένα νέο ψηφιακό νόμισμα στο παρασκήνιο για να αντικαταστήσει τα μετρητά.

Σύμφωνα με  το σχέδιο που προωθήθηκε από τον καγκελάριο Rishi Sunak , τα μετρητά στις τσέπες των ανθρώπων θα αντικατασταθούν από ένα νέο ψηφιακό νόμισμα «Britcoin». Πλαισιώνεται ως «δίνοντας ώθηση στην οικονομία σε περιόδους οικονομικής κρίσης». Ελπίζουμε να μην είσαι τόσο αφελής.

Αλλά η Τράπεζα της Αγγλίας και η κυβέρνηση αμφισβητούν επίσης  πώς να επιβάλουν όρια στις δαπάνες για ψηφιακό νόμισμα . Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει «περιορισμούς στους τύπους χρηστών που μπορούν να συναλλάσσονται με νέες μορφές ψηφιακού χρήματος».

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εργάζεται από κοινού με άλλους παγκόσμιους ηγέτες και την ΕΕ για την εισαγωγή ενός συστήματος κοινωνικής πίστωσης και ψηφιακής ταυτότητας ακριβώς κάτω από τη μύτη σας.

Τον Ιανουάριο του 2022 το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, με επικεφαλής τον Sajid Javid,  κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή που φέρεται ότι «βοηθά τους ανθρώπους να κάνουν θετικές αλλαγές στη διατροφή και τη σωματική τους δραστηριότητα».

Το πιλοτικό πρόγραμμα έχει δει τους χρήστες να φορούν συσκευές που φοριούνται στον καρπό που μπορούν να δημιουργήσουν εξατομικευμένες συστάσεις υγείας, όπως αύξηση του αριθμού των βημάτων τους, κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών και μείωση του μεγέθους των μερίδων.

Οι χρήστες φέρεται να συγκεντρώνουν πόντους για συμπεριφορές που κρίνονται υγιείς από την κυβέρνηση, οι οποίες ξεκλειδώνουν «ανταμοιβές». Η κυβέρνηση λέει ότι αυτές οι ανταμοιβές περιλαμβάνουν «πάσο για γυμναστήριο, κουπόνια για ρούχα ή φαγητό, εκπτώσεις για καταστήματα και εισιτήρια κινηματογράφου ή θεματικών πάρκων».

Τώρα η Ιταλία πρόκειται να ξεκινήσει το ίδιο σχέδιο.

Στις 28 Μαρτίου, ο Matteo Lepore, δήμαρχος της Μπολόνια, και ο Massimo Bugani, σύμβουλος για την ψηφιακή ατζέντα και την πολιτική χρήση δεδομένων, ανακοίνωσαν το σχέδιο ψηφιακής καινοτομίας της πόλης 2022-2024.

«Θα ξεκινήσουμε με ένα πιλοτικό έργο για την πόλη: στο κέντρο είναι ο ενάρετος πολίτης, αυτός που, για παράδειγμα, διαχωρίζει καλά τα απόβλητα ή δεν σπαταλά ενέργεια, ή χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν παίρνει πρόστιμα ή είναι ακόμα ενεργός. με την κάρτα καλωσορίσματος της Μπολόνια. Ο Δήμος λέει σε αυτούς τους ανθρώπους «θα σας δώσουμε μια βαθμολογία», στο πλαίσιο μιας κυκλικής επιβράβευσης με οικονομικά οφέλη σε μεμονωμένους χρήστες».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά από το φθινόπωρο του 2022 στη Μπολόνια. Οι πολίτες που συμμορφώνονται με την ατζέντα της ριζικής αλλαγής του κλίματος επιδεικνύοντας «καλή συμπεριφορά», όπως η σωστή ανακύκλωση ή χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, θα ανταμειφθούν με κρυπτονομίσματα και εκπτώσεις στους τοπικούς λιανοπωλητές, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα  Bologna Today .

Ακόμη και η Νιγηρία βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο αφού στοχοποιήθηκε από το GAVI του Bill Gates το 2020 για να εισαγάγει μια «πλατφόρμα βιομετρικής ταυτότητας».

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Νιγηρίας διέταξε τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να απαγορεύουν τις κλήσεις από αριθμούς τηλεφώνου που δεν είναι ακόμη συνδεδεμένοι με έναν Εθνικό Αριθμό Ταυτότητας. Έχουν επίσης παραγγείλει να αποσυνδεθούν οι μη καταχωρημένες κάρτες SIM.

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο Πρόεδρος Muhammadu Buhari διέταξε όλες τις τηλεφωνικές γραμμές να συνδεθούν με έναν αριθμό αναγνώρισης. Αυτό έγινε υπό το πρόσχημα της «αναχαίτισης των αυξανόμενων περιστατικών απαγωγών στη βόρεια περιοχή της χώρας».

Λόγω της αδυναμίας των συνδρομητών να τηρήσουν την προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2020, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αναβάλει την προθεσμία για δέκατη φορά.

Η κυβέρνηση είπε ότι ο 11ψήφιος αριθμός αναγνώρισης είναι το θεμέλιο για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της εξέγερσης από μαχητές όπως η Μπόκο Χαράμ – καθώς και άλλα εγκλήματα.

Η εγγραφή του Εθνικού Αριθμού Ταυτότητας περιλαμβάνει την καταγραφή των δημογραφικών δεδομένων ενός ατόμου και τη λήψη των δακτυλικών αποτυπωμάτων, της φωτογραφίας και της ψηφιακής υπογραφής του. Ο αριθμός απαιτείται για όλες τις συναλλαγές που απαιτούν επαλήθευση ταυτότητας, όπως το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού, η αίτηση για άδεια οδήγησης, η ψηφοφορία, η απόκτηση ασφάλισης υγείας και η υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Αυτός είναι στην ουσία ένας πόλεμος και πολλοί από εσάς μπορεί να μην έχετε καν συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεστε σε αυτόν. Όλα τα αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν, απλά πρέπει να συνενωθούν. Υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια σε όλο τον κόσμο για να εισαγάγετε ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας και κοινωνικής πίστωσης ακριβώς κάτω από τη μύτη σας.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο THE EXPOSÉ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.