Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Ανοίγει το κυπριακό; Μετά από 15 χρόνια Ισραηλινός Πρόεδρος στην Άγκυρα. Άρδην αναμενόμενη ανατροπή. Στα σκαριά αγωγός Ισραήλ-Τουρκίας-Ευρώπης! Βγάζουν χάρτες.. πάνε και για τουρκοισραηλινή ΑΟΖ; Το ψευδοκράτος διεκδικεί να περάσει ο αγωγός από ύδατα που διεκδικεί! Ήδη θα το κατάλαβες οι Ζελένσκηδες τι σημαίνουν.


Ανοίγει το κυπριακό; Μετά από 15 χρόνια Ισραηλινός Πρόεδρος στην Άγκυρα. Άρδην αναμενόμενη ανατροπή. Στα σκαριά αγωγός Ισραήλ-Τουρκίας-Ευρώπης! Βγάζουν χάρτες.. πάνε και για τουρκοισραηλινή ΑΟΖ; Το ψευδοκράτος διεκδικεί να περάσει ο αγωγός από ύδατα που διεκδικεί! Αυτά παθαίνουν οι χώρες που τις κυβερνούν Ζελένσκηδες..

Θα είναι το διάδοχο σχήμα του East Med που ”ανατίναξαν” οι Αμερικάνοι…


Ο πρόεδρος του Ισραήλ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία που ανάλογη είχε να γίνει από το 2007. Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές ”κατά τη συνάντηση Χέρτζογκ-Ερντογάν, ο Ερντογάν έθεσε την επιθυμία της Τουρκίας να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ δύο χωρών για το φυσικό αέριο και να κατασκευάσει έναν αγωγό Ισραήλ-Τουρκίας-Ευρώπης. Η Τουρκία συζήτησε το θέμα με Αμερικανούς αξιωματούχους, τους ζήτησε να βοηθήσουν στην προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου”


Την ώρα που σημειώνονται αναδιατάξεις με βάση και το ενεργειακό ή κυρίως το ενεργειακό και αναζητείται η ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από Ρωσία η Τουρκία επιδιώκει να επιτευχθεί συμφωνία για τη μεταφορά του ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.



Παράλληλα επιδιώκει ΑΟΖ οριοθέτηση της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.



Σε πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ σχετικά με την εμπορία ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, οι Τούρκοι θα επιδιώξουν ο αγωγός να μην περνά από τα ύδατα της ελληνοκυπριακής ΑΟΖ. Θα επιχειρήσουν να περάσει μέσα από τα νερά της δικαιοδοσίας του ψευδοκράτους όπως αυτή με κατοχικό πνεύμα τα οριοθετούν και κάπου εκεί θα υπάρξει ζήτημα αναγνώρισης του ψευδοκράτους από το Ισραήλ..

Ο Τσαβούσογλου πάει τον Απρίλιο στο Ισραήλ..  

ο Μεγάλος Ραβίνος Τουρκίας και οι 2 πρόεδροι

Μετά από 15 χρόνια .. είναι όντως ιστορική η συνάντηση Γιάλτα της Μεσογείου… έπονται ραγδαίες εξελίξεις …


κατάθεση στεφάνου στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ από Ισραηλινό Πρόεδρο

ήδη θα το κατάλαβες οι Ζελένσκηδες τι σημαίνουν.

πρέπει να ξέρεις σε ποιο άλογο ποντάρεις 


dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.