Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

EKTAKTO – Φωτιά στην Εύβοια: Νέα λιτανεία στο Προκόπι – Θα περιφέρουν το σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου


Βλέποντας ότι εισακούστηκαν οι προσευχές των κατοίκων της περιοχής του Προκοπίου κατά την περιφορά των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου, εχθές Παρασκευή τις βραδινές ώρες, μετά από απόφαση νέα λιτανεία – περιφορά θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Αυτήν την φορά το Ιερό σκήνωμα του Οσίου Ιωάννου λίγο μετά τις 20:00 μμ, θα περιφερθεί στην περιοχή του Προκοπίου ελπίζοντας ο Άγιος για δεύτερη φορά να κάνει κάποιο θαύμα και να σταματήσει τον εφιάλτη που ζεί η Βόρεια Εύβοια, αναφέρει το eviathema.gr

Εχθές το βραδάκι δόθηκε αρμοδίως η εντολή να εκκενωθεί και το Νέο Προκόπιο Ευβοίας, αφού η φωτιά αχόρταγη και ορμητική κατέβαινε από τα βορειότερα προς Μαντούδι και Προκόπι…

Ασθενοφόρα και λεωφορεία μετέφεραν τον κόσμο και όσους πολλούς ξεσπιτωμένους φιλοξενούσε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στον Ξενώνα Του, στο Ιερό Προσκύνημα….

Τότε, με θεία προφανώς φώτιση, δόθηκε σύσταση στον Πρωθιερέα του Ι. Προσκυνήματος, Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Βερνέζο και τον Προϊστάμενο του Ενοριακού Ι. Ναού, Οικονόμο π. Δημήτριο Πατεράκη, να φορέσουν πετραχήλι και να λιτανεύσουν στο χωριό τις ιερές Εικόνες του Οσίου Ιωάννου και των αγίων της Ενορίας Κωνσταντίνου και Ελένης, παρακαλούντες για την Άνωθεν βοήθεια!

Τους ακολούθησαν και οι ελάχιστοι άνδρες που είχαν απομείνει για να παλαίψουν με το πύρινο θηρίο…

Έγινε η λιτάνευση και τα ξημερώματα, γύρω στις 05:00, ένα σύννεφο φάνηκε πάνω από το Προκόπι και, ώ του θαύματος!, άρχισε να βρέχει!!! Σεβασμιώτατε, είπαν την ίδια ώρα κλαίγοντας από συγκίνηση στο τηλέφωνο και οι δύο ευλαβέστατοι Ιερείς, Βρέχει! Βρέχει! Στο Προκόπι βρέχει!!! Το Προκόπι μέχρι τούτη την ώρα είναι ανέπαφο, ο αγώνας των ανθρώπων στα πέριξ και πιο πάνω συνεχίζεται…

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ

Φωτιές: Δεύτερο μεγάλο θαύμα έζησαν οι κάτοικοι της Εύβοιας καθώς μετά τον Όσιο Δαυίδ σώθηκε και το Προκόπι, λόγω βροχόπτωσης που έσβησε την φωτιά ύστερα από λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου.

Φωτιές: Η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια βρίσκεται εκτός ελέγχου για 4η μέρα, όμως οι κάτοικοι της περιοχής βίωσαν θαύμα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.



vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.