Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Το πιο εμβολιασμένο έθνος στον κόσμο επαναφέρει περιορισμούς καθώς αυξάνονται τα κρούσματα..


Οι Σεϋχέλλες, οι οποίες έχουν εμβολιάσει πλήρως το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τους κατά του COVID-19 από οποιαδήποτε άλλη χώρα, έκλεισαν τα σχολεία και ακύρωσαν τις αθλητικές δραστηριότητες για δύο εβδομάδες καθώς αυξάνονται τα κρούσματα.

Τα μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν απαγορεύσεις συνωστισμού και το πρόωρο κλείσιμο των μπαρ, έρχονται ακόμη και όταν η χώρα έχει εμβολιάσει πλήρως περισσότερο από το 60% του ενήλικου πληθυσμού της με δύο δόσεις εμβολίων κοροναϊού. Οι περιορισμοί είναι παρόμοιοι με αυτούς που επιβλήθηκαν τελευταία στα τέλη του 2020.

"Παρά τις εξαιρετικές προσπάθειες που καταβάλλουμε, η κατάσταση του COVID-19 στη χώρα μας είναι κρίσιμη αυτή τη στιγμή με πολλά καθημερινά κρούσματα που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα", δήλωσε ο Πέγκυ Βιντότ, υπουργός Υγείας του έθνους, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.



Το αρχιπέλαγος του Ινδικού Ωκεανού, με πληθυσμό περίπου 98.000, εξαρτάται από τον τουρισμό για μεγάλο μέρος του συναλλάγματος του και ενήργησε γρήγορα για να ξεκινήσει εμβολιασμούς τον Ιανουάριο χρησιμοποιώντας μια δωρεά κινεζικών εμβολίων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από τότε έχει αγοράσει άλλα εμβόλια.

Μέχρι σήμερα, το 62,2% του επιλέξιμου πληθυσμού του έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με το Bloomberg Vaccine Tracker. Αυτό συγκρίνεται με το 55,9% για το Ισραήλ, το επόμενο πιο εμβολιασμένο έθνος.

Αξιωματούχοι στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν λιγοστές λεπτομέρειες για το τι θα μπορούσε να είναι πίσω από το κύμα μόλυνσης ενώ επέμεναν να λένε ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν λιγότερες προφυλάξεις κατά του ιού από ό, τι πριν.

 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.