Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ - Πατέρας Στυλιανός Χαρπαντίδης για Ψυχοσάββατο «Έρχονται να κλείσουν την Εκκλησία και να μας πουν “δεν θα κάνετε Ψυχοσάββατο”»

Στον Focus FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη μίλησε ο πατέρας Στυλιανός Χαρπαντίδης που αναφέρθηκε στα Ψυχοσάββατα και το πως επηρεάζονται λόγω των μέτρων που ισχύουν για την πανδημία.

«Καλώς ή κακώς, Εκκλησία μας έχει ορίσει και έχει θεσπίσει μέσα σε όλο το χρονικό εκκλησιολογικό-εκκλησιαστικό πλαίσιό της, να υπάρχουν δύο Ψυχοσάββατα, τα οποία είναι δύο Σάββατα μέσα σε όλο το χρόνο. Ένα είναι πριν ξεκινήσει η Σαρακοστή και ένα είναι μετά την Ανάσταση του Κυρίου, πριν από την Πεντηκοστή. Αυτά τα δύο Ψυχοσάββατα, όπως κάθε Σάββατο – πλην του Μεγάλου Σαββάτου, του Σαββάτου του Λαζάρου και του Σαββάτου του Θωμά – η Εκκλησία έχει θεσπίσει να μνημονεύει τους νεκρούς μας.
Έρχεται πριν από λίγες ημέρες, η επιτροπή των γιατρών που η κυβέρνηση όρισε, δηλαδή των συστημένων γιατρών της κυβέρνησης, και κλείνει τα πάντα και όλα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Μας έκλεισαν Πάσχα, Χριστούγεννα, Δεκαπενταύγουστο, ήθελαν να μας κλείσουν τα Φώτα. Και τώρα, λίγο πριν από την εθνική παλιγγενεσία του Έθνους, πριν από τα 200 χρόνια της Επανάστασης, όποτε οι επαναστάτες έλεγαν ότι ο Θεός υπέγραψε για την ελευθερία της Ελλάδας (…), αυτοί έρχονται με δική τους υπογραφή να κλείσουν την Εκκλησία και να μας πουν «δεν θα κάνετε Ψυχοσάββατο» είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας Στυλιανός.

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε στο παρακάτω ηχητικό: 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.