Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Χείμαρρος ο καθηγητής Γ.Ιωαννίδης: «Μια μικρή ελίτ κακοποιεί την ανθρωπότητα»


«Έχουμε κατασκευάσει φτωχοποιημένους ανθρώπους.

Ο κορωνοϊός είναι ένα πρόβλημα, αλλά είναι ένα πρόβλημα νούμερο 4 ή νούμερο 5 που αντιμετωπίζουμε.

Σαφέστατα πανδημία ανισοτήτων, τα μέτρα που παίρνουμε δημιουργούν πολλούς φτωχούς, περιθωριοποιημένους ανθρώπους, εξαθλιωμένους.

Την ώρα που λίγοι σαν εμάς, κάποιοι σαν εμένα, κλείνονται στο ωραίο τους σπίτι, δουλεύουν από το laptop, δίνουν οδηγίες ή συμβουλές από τηλεπαράθυρα ή κάποιο ζουμ, την ίδια ώρα κάποιοι πεθαίνουν στο δρόμο, είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται.

Ως λειτουργός της δημόσιας υγείας και ως γιατρός το βλέπω ως βάναυση κακοποίηση της ανθρωπότητας από μία μικρή ελίτ, μέλος της οποίας θεωρώ πως είμαι και εγώ ο ίδιος», είπε χαρακτηριστικά ο Ιωαννίδης για τα lockdown.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.