Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

ΔΡΑΜΑΣ: Ντροπή και αδικία να μην μπορέσουν αύριο να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα οι Παλαιοημερολογίτες


Την αγωνία του για τους πιστούς που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο και οι οποίοι αύριο δεν θα μπορέσουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα όπως οι υπόλοιποι Χριστιανοί, εξέφρασε σε κήρυγμα του ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων, ο μητροπολίτης Παύλος αφού αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχεται η Εκκλησία της Ελλάδος και οι πιστοί, έκανε ειδική αναφορά στους Έλληνες Παλαιοημερολογίτες. «Είναι οι αδελφοί μας που ακολουθούν το παλαιό εορτολόγιο. Αύριο έχουν Χριστούγεννα, και το κράτος και τα παρατηρητήρια και οι συνήγοροι, ενώ περιάγουν γην και ουρανόν για να υπερασπιστούν δήθεν τα δικαιώματα μειονοτήτων που καταπατούνται, δεν θα έχουν πρόσβαση στους ναούς των για να εορτάσουν την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων» τόνισε.

Μάλιστα προχώρησε λέγοντας πως «Είναι κρίμα, αδικία, ντροπή είναι έλλειψη Δημοκρατία και ευαισθησίας από την ελληνική Πολιτεία…».

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο αιώνα που σοβεί το ημερολογιακό ζήτημα στη χώρα, που η Εκκλησία της Ελλάδος δείχνει τέτοιο ενδιαφέρον για την Εκκλησία των Γ.Ο.Χ. Ελλάδος, όπως είναι η επίσημη ονομασία της Εκκλησίας των Παλαιοημερολογιτών, ύστερα από δεκαετίες συγκρούσεων και μηδενικών σχέσεων.

Εκτός από τον Μητροπολίτη Δράμας που είναι ο πρώτος ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος που βγαίνει δημόσια από ιερού βήματος να μιλήσει για την αδερφική συγγένεια των δυο πλευρών και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας έχει τις τελευταίες ημέρες καλέσει την κυβέρνηση να δει και το θέμα αυτό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κατά την τελευταία συνεδρίαση της ΔΙΣ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα.

Πρόκειται για εξαιρετικά ελπιδοφόρες ενέργειες που δημιουργούν θετικό κλίμα ύστερα από δεκαετίες αποξένωσης μεταξύ αδερφών.


orthodoxia.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.