Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Σας προκάλεσε παρενέργειες το εμβόλιο; Δεν πρόκειται να βρείτε το δίκιο σας!


Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ!


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν την ώρα που όσες φωνές τολμούν να κατακρίνουν την πολιτική των μαζικών εμβολιασμών τις βαπτίζουν «ψεκασμένες».


Στο ερώτημα «ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη σε ενδεχόμενες σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ» προσπαθεί να απαντήσει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, καταλήγοντας στην απάντηση: «Κανείς».


Σε ό,τι αφορά την περίπτωση των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNBC, η κυβέρνηση έχει απαλλάξει εταιρείες, όπως η Pfizer και η Moderna, από την ευθύνη, εάν κάτι πάει λάθος με τα εμβόλια.


Την ίδια στιγμή οι πολίτες δεν δύνανται σε καμία των περιπτώσεων να καταθέσουν μήνυση ούτε σε βάρος του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).


Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκάστοτε πολίτης δεν θα μπορεί να υποβάλλει μήνυση ΟΥΤΕ σε βάρος του εργοδότη του στην περίπτωση που ζητηθεί ο εμβολιασμός του ως προϋπόθεση εργασίας!


Δικηγόροι σημειώνουν στο CNBC πως ακόμη και η χρήση του ειδικού ταμείου που έχει συσταθεί για να βοηθά πολίτες που έχουν υποστεί βλάβη από κάποιο εμβόλιο είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι περιπτώσεις που το ταμείο πληρώνει, σπάνιες.


Το ποσοστό που το εν λόγω ταμείο αποζημιώνει πράγματι τους παραπονούμενους πολίτες είναι απειροελάχιστο, αγγίζοντας μόλις το 6%.


«Η κυβέρνηση δεν θέλει οι πολίτες να μηνύουν τις επιχειρήσεις που παράγουν εμβόλια για τον κορονοϊό. Γιατί τότε, οι κατασκευαστές θα χρεώσουν την κυβέρνηση υψηλότερη τιμή», αποκαλύπτει ο Ρότζι Νταν, δικηγόρος – εργατολόγος στο Ντάλας των ΗΠΑ.


Η Ντόριτ Ρέις, καθηγήτρια στο University of California Hastings College of Law, συμπληρώνει:
«Δεν μπορείς να μηνύσεις τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για την έγκριση ή μη ενός φαρμάκου».


Βλέποντας όλα αυτά αλλά και μη έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις υγειονομικές αρχές της χώρας, 4 στους 10 Αμερικανοί σκέφτονται σοβαρά να ΜΗΝ εμβολιαστούν.


Οι επιφυλάξεις των πολιτών σχετίζονται και με τον χρόνο που χρειάστηκε, προκειμένου να κατασκευαστούν τα εμβόλια και να βγουν στην αγορά.


Ακόμη και το CNBC παραδέχεται στο ρεπορτάζ του πως το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού έσπασε όλα τα κοντέρ, ξεπερνώντας ακόμη και το εμβόλιο για την παρωτίτιδα που χρειάστηκε 4 ολόκληρα χρόνια για να αναπτυχθεί και να λάβει ακολούθως έγκριση!


Βαγγέλης Καλαποθάκης


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.