Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Άννα Καλογιάν (1987-2013) Βίος νεομάρτυρος Αγίας Άννας Κούρδισσας.

Βίος νεομάρτυρος Αγίας Άννας Κούρδισσας.
Να έχουμε τις πρεσβείες της!!!

Η Άννα Καλογιάν είναι νεομάρτυς μετασοβιετικής περιόδου.
Γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1987 στην οικογένεια Κούρδων-εζήτων. Ζούσε σε ένα από τα χωριά της Επαρχίας του Ροστόβ. Το φθινόπωρο του 2012 η κοπέλα πίστεψε στον Χριστό και δέχτηκε την ορθοδοξία. Βαπτίστηκε στον Ι.Ν. της Υπαπαντής στο χωριό του Μπαζκόβ από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βαλέριο Χαριτόνωφ. Η Άννα έγινε ενεργή ενορίτισσα αγνοώντας τις απειλές της οικογένειας της. Προσπαθούσε όλον τον ελεύθερο χρόνο της να τον αφιερώνει στις ανάγκες του ναού βοηθώντας σε ότι χρειαζόταν η εκκλησία.


Οι γονείς της κοπέλας, οι συγγενείς και όλη η κοινότητα των Κούρδων-εζήτων, προσπαθούσαν, ακόμα και με χρήση βίας, να πείσουν την Άννα να αρνηθεί τον Χριστό και να γυρίσει στον εζητισμό, αλλά όλες αυτές οι προσπάθειες ήταν μάταιες.

Όταν άρχισε η νηστεία των Χριστουγέννω η Άννα συχνά προσερχόταν στο μυστήριο της εξομολόγησης και κοινωνούσε. Ετοιμαζόταν να εορτάσει τα Χριστούγεννα, μάλιστα έρραψε για τον εαυτό της και ένα φόρεμα. Αλλά αυτά τα Χριστούγεννα δεν επρόκειτο να τα εορτάσει στη γη. Τη νύχτα στις 4 Ιανουαρίου του 2013 την κοπέλα την βασάνισαν μέχρι θανάτου οι ίδιοι της οι γονείς. Στην αρχή της έσπασαν τα δύο της πόδια για να μη μπορέσει να φύγει, έπειτα ο πατέρας άρχισε να τη χτυπά με σιδερόβεργα σε όλο της το σώμα, ενώ η μητέρα της τη χτυπούσε με ένα κούτσουρο στο κεφάλι. Με κάθε χτύπημα οι γονείς της απαιτούσαν να αρνηθεί τον Χριστό, όμως η μάρτυρας αδιάλλακτη αρνιόταν να αρνηθεί την πίστη της.

Έτσι την ημέρα που η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Αναστασίας Φαρμακολύτριας πέθανε η Άννα με μαρτυρικό θάνατο για τον Χριστό. Ο πάτερας της μάρτυρος πήρε πάνω του όλη την ευθύνη για τον φόνο της κόρης του και καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκισης.
Την Άννα την έθαψαν σε κουρδικό νεκροταφείο, μακριά από μνήματα των εζήτων. Το μνήμα της Άννας τιμάται από ορθόδοξους πιστούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.