Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ UK ONS ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΑΪΟ

Νέα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ότι ο αριθμός των θανάτων από γρίπη και πνευμονία είναι τρεις φορές υψηλότερος από τον συνολικό αριθμό θανάτων από κοροναϊούς φέτος.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρχαν 18.500 συνολικοί θάνατοι στην Αγγλία και την Ουαλία την εβδομάδα έως τις 10 Απριλίου, που είναι περίπου 8.000 πάνω από αυτό που θα θεωρούσε «φυσιολογικό» αυτή τη στιγμή του έτους. Περίπου το ένα τρίτο αυτών των 18.500 συνδέονται με κοροναϊό.

"Ωστόσο, τα στοιχεία για το 2020 δείχνουν επίσης τον αντίκτυπο της γρίπης και της πνευμονίας σε σύγκριση με τον κορανοϊό", αναφέρει το BBC . «Ο αριθμός των θανάτων από γρίπη και πνευμονία - πάνω από 32.000 - είναι τρεις φορές υψηλότερος από τον συνολικό αριθμό θανάτων από κοροναϊούς φέτος."

Η έκθεση επισημαίνει ότι ο αριθμός των 18.500 θανάτων είναι ο υψηλότερος από τον Ιανουάριο του 2000, «όταν υπήρξε ένα ξέσπασμα κακής γρίπης». Ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκαν την εβδομάδα έως τις 10 Απριλίου του 2015, όταν υπήρξε επίσης μια ιδιαίτερα θανατηφόρα εποχή γρίπης, είναι επίσης σχετικά κοντά στον αριθμό των καταγεγραμμένων θανάτων από κοροναϊούς την ίδια εβδομάδα του τρέχοντος έτους.

Τον Φεβρουάριο, ένα κυβερνητικό έγγραφο που διέρρευσε ανέφερε ότι ο κοροναϊός θα μολύνει το 80% των Βρετανών και θα σκοτώνει 500.000. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των θανάτων από κοροναϊούς που καταγράφηκαν από νοσοκομεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σε 17.337.

Οι υποστηρικτές των πολιτικών κλειδώματος ισχυρίζονται ότι τα μέτρα κοινωνικής απόστασης έχουν διατηρήσει τους αριθμούς θανάτων σχετικά χαμηλούς με βάση αυτά που είχαν προβλεφθεί προηγουμένως.

Άλλοι επισημαίνουν το γεγονός ότι τα νοσοκομεία NHS είναι τέσσερις φορές πιο άδειο από το κανονικό και τα υπερχειλισμένα νοσοκομεία που χτίστηκαν για να αποτρέψουν τα υπάρχοντα νοσοκομεία από το να κατακλυστούν δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για να ισχυριστούν ότι η απειλή του κοροναϊού ήταν υπερβολική.

Σε κάθε περίπτωση, η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει δηλώσει πότε θα αρχίσει να άρει μέτρα κλειδώματος παρόλο που άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη αρχίσει να τα χαλαρώνουν.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.