Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Ο ΜΠΙΛ ΓΚΕΪΤΣ, Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ο δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας αναδύεται ως παγκόσμια «αρχή» μετά το ξέσπασμα του COVID-19


Σύμφωνα με την πρωτοβουλία «ψηφιακή ένταξη», ο Μπιλ Γκέιτς πιέζει το σύστημα ψηφιακής ταυτότητας Aadhaar της Ινδίας να επεκταθεί σε όλο τον κόσμο πριν από το ξέσπασμα. Η Παγκόσμια Τράπεζα επενδύει σε μεγάλο βαθμό στο έργο.


Ο Μπιλ Γκέιτς έχει αναδειχθεί ως παγκόσμια «αρχή» μετά το COVID-19, χρηματοδοτώντας εμβόλια και συμβουλεύει τις κυβερνήσεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο Γκέιτς προσπαθούσε να δημιουργήσει παγκόσμια υποδομή ψηφιακής ταυτότητας πολύ πριν από το ξέσπασμα, το οποίο τώρα προωθείται ως τρόπος καταπολέμησης του ιού.



Η GSMA - ο βιομηχανικός οργανισμός για παγκόσμιους παρόχους κινητής τηλεφωνίας - δημοσίευσε πρόσφατα μια έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς την ώθηση των συστημάτων ψηφιακής ταυτότητας παγκοσμίως να ανταποκριθούν στο COVID-19. Όπως αναφέρθηκε :

«Οι κρατικές κυβερνήσεις στην Ινδία προσαρμόζουν μηχανισμούς ψηφιακής αναγνώρισης σε πραγματικό χρόνο για να παρακολουθούν τη συμμόρφωση με τις καραντίνες που προκύπτουν από την πανδημία COVID-19…

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Τζαμάικας προσπαθεί να παρακολουθήσει γρήγορα την ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Ταυτοποίησης για να τη βοηθήσει να διανείμει βοήθεια ως απάντηση στο ξέσπασμα του COVID-19… »



Οι τεχνολογίες GSMA υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates. Όπως αναφέρθηκε πέρυσι, η εταιρεία βιομετρικών Idemia εντάχθηκε στο έργο:

«Η Idemia έχει ενταχθεί στο νέο εργαστήριο τεχνολογίας GSMA Inclusive που υποστηρίζει την ανάπτυξη καινοτομιών και μελλοντικών τεχνολογιών που ενισχύουν την ψηφιακή και οικονομική ένταξη …

Το GSMA Inclusive Tech Lab σκοπεύει να προωθήσει την πρόσβαση σε οικονομικές υπηρεσίες, υγειονομική περίθαλψη, κινητικότητα και άλλες υπηρεσίες υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες γύρω από ανοιχτά API, τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακή ταυτότητα… Το GSMA Inclusive Tech Lab υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates . «

Η Idemia είναι μια κεντρική εταιρεία που ασχολείται με την κάλυψη των αναγκών υποδομής των περισσότερων ψηφιακών και βιομετρικών συστημάτων ταυτότητας σε όλο τον κόσμο. Η Idemia κάνει επίσης άδειες οδήγησης στις Ηνωμένες Πολιτείες .

Το 2019, το Old-Thinker News ανέφερε ότι ο Μπιλ Γκέιτς πιέζει για το ψηφιακό σύστημα ταυτότητας Aadhaar της Ινδίας, υποστηριζόμενο από την Idemia, (τώρα προωθείται για την καταπολέμηση του COVID-19 ) για επέκταση σε όλο τον κόσμο :

« Δεν είναι απλώς ένα σύστημα κοινωνικής διαχείρισης πιστωτικών σκορ που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο από την Κίνα που απειλεί τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου. Το πρόγραμμα Aadhaar National ID της Ινδίας έχει την πλήρη υποστήριξη του Bill Gates και της Παγκόσμιας Τράπεζας ως πρότυπο για να ακολουθήσουν άλλες χώρες.

Ο Γκέιτς είπε σε μια συνέντευξη στο CNBC το 2018 ότι ήταν «πολύ κακό» αν κάποιος πίστευε ότι το Aadhaar ήταν ζήτημα απορρήτου :



Όσοι αρνούνται να επισημανθούν με αυτό το σύστημα θα γίνουν τελικά αποκλεισμένοι και θα αρνούνται βασικές υπηρεσίες.


Ο Ντέιβιντ Νάιτ ενώνεται με τον Δρ Sherri Tenpenny για να συζητήσει την κρυφή παγκόσμια ατζέντα του Μπιλ Γκέιτς και τι μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.