Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Ι.Μ Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας. Απαγωγή Ιερών Λειψάνων. Παρακαλούμε τους ανθρώπους που τα έχουν να τα επιστρέψουν εδώ όπου και ανήκουν, έστω με μυστικό τρόπο..!!

«Ήταν Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου του 2012, ξημερώματα Δευτέρας... Άγνωστοι μπήκαν στο μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας αφού διέρρηξαν πέντε πόρτες σπάζοντας 15 κλειδαριές. Το πρωί οι πατέρες έντρομοι διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν πάρει την Τιμία Κάρα της Αγίας και μία Λειψανοθήκη που περιείχε το δεξί πόδι της. Αφαίρεσαν ακόμη δύο λειψανοθήκες που περιείχαν Ιερά Λείψανα της Αγίας Αναστασίας, του Αγίου Μοδέστου και της Αγίας
Παρασκευής. Άρπαξαν επίσης έναν σταυρό ευλογίας που βρισκόταν πάνω στην Αγία Τράπεζα και έσπασαν το παγκάρι, παίρνοντας όσα χρήματα περιείχε.
Το συγκεκριμένο συμβάν δεν αποτελεί κλοπή αλλά απαγωγή.
Τα Ιερά Λείψανα για εμάς έχουν ζωή, είναι ζωντανά!
Από την ημέρα της αρπαγής τους το μοναστήρι βρίσκεται σε βαθύ πένθος. Η απώλεια είναι τεράστια, η θρησκευτική αξία ανεκτίμητη. Παρακαλούμε τους ανθρώπους που τα έχουν να τα επιστρέψουν εδώ όπου και ανήκουν».
Μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής & Σταυροπηγιακής Μονής της Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας

Πηγή: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑΣ

 Μπορεί να μην πιστεύετε, μπορεί να σας έφτασε η ανάγκη σε αυτή την πράξη, αλλά επειδή τα άγια λείψανα όντως είναι ζωντανά, είναι μεγάλη η στενοχώρια όχι μόνο της μονής που τα είχε αλλά και όλης της περιοχής. Ακόμα και στους πιστούς που δεν έχουν σχέση με τη Μονή. Δε μπορώ να καταλάβω σε τι θα σας χρησιμεύσουν. Αν τα έχετε πουλήσει για χρήματα ποιος άθεος θα τα θελήσει και ποιος πιστός δε θα τα γυρνούσε πίσω;
  Επειδή αυτή η πράξη δεν είναι καλή για τη ζωή σας, για τις οικογένειές σας, ούτε για αυτόν που θα τα αποκτήσει, δεν είναι κρίμα, εκεί που θα μπορούσατε να έχετε χρήματα να μη μπορείτε να τα χαρείτε λόγο της πράξης αυτής;;; Έστω και μυστικά λοιπόν, αν σε περίπτωση οι λειψανοθήκες είναι χρυσές και σας χρησιμεύουν κάπου, κρατήστε τες και γυρίστε με οποιονδήποτε τρόπο τα άγια λείψανα της μονής.  Αφήστε τα σε μια εκκλησία, αφήστε τα στο σπίτι ενός πιστού, στην αυλή του να τα επιστρέψει αυτός. Σας παρακαλούμε, σκεφτείτε έναν τρόπο να επιστραφούν στη Μονή και κρατήστε τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.