Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Δεν κλείνει ο ναός της Αναστάσεως

Διευκρινιστική δήλωση εξέδωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σχετικά με τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κλείσιμο του ναού της αναστάσεως λόγω του κορονοϊού.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, μαζί με τις άλλες δυο κοινότητες που έχουν την κοινή ευθύνη του προσκυνήματος – την Κουστωδία της Αγίας Γης των Φραγκισκανών και το Πατριαρχείο των Αρμενίων στα Ιεροσόλυμα – απαντώντας στα χθεσινά δημοσιεύματα ανακοινώνει πως ο ναός της Αναστάσεως δεν κλείνει αλλά θα συνεχίσουν να τελούνται κανονικά οι διατεταγμένες ακολουθίες με μόνη αλλαγή την παρουσία μικρού αριθμού προσκυνητών “πρός ἀποφυγήν τῶν συνεπειῶν τοῦ ἰοῦ COVID- 19”, με τον αριθμό όμως ατόμων που θα επιτρέπεται να παρευρίσκονται να μην διευκρινίζεται.

“Εντός του ναού”, κλείνει η ανακοίνωση, “οι προσευχές μάλλον θα ενταθούν ζητώντας από τον Ουράνιο Πατέρα μας να δώσει τέλος στην πανδημία”.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.