Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Αν πάμε στη Χάγη χωρίς την επέκταση στα 12 μίλια, χαρίζουμε το μισό Αιγαίο στους Τούρκους..Καλεντερίδης (Βίντεο)

"Αν η Τουρκία κατοχυρώσει τελικά De facto και κάνει αποδεκτό από πλευράς της Ελλάδας ότι η Κρήτη έχει 6 ναυτικά μίλια ΑΟΖ τότε αυτό θα ισχύσει και για το Αιγαίο κι αυτό θα σημαίνει γαλάζια πατρίδα", ανάφερε ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή "εκτός γραμμής" στον Alpha και συνεχίζει, "de facto θα το επιβάλει εκδιώκοντας ελληνικά αλιευτικά από την περιοχή λέγοντας ότι είναι δική μου αποκλειστική ζώνη και φυσικά υπάρχουν και τα θέματα με τα ερευνητικά"..


"Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας από την δεκαετία του ΄70 ήταν η αποτροπή της επέκτασης των χωρικών υδάτων από την Ελλάδα στα 12 μίλια. Να πούμε στους τηλεθεατές σας ότι αυτό είναι κυριαρχικό και αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας"... "Αν πάμε στη Χάγη χωρίς την επέκταση των 12 μ. τότε ο δικαστής θα κλιθεί να μοιράσει το 50% των υδάτων του Αιγαίου... το μισό Αιγαίο γίνεται Τούρκικο"..

"Όποιος πολιτικός σκέφτεται να μας πάει τη Χάγη χωρίς την επέκταση των 12μ, να ξέρει ότι θα καταγραφεί στην ιστορία ως ένας πρωθυπουργός που διέπραξε ένα τεράστιο Εθνικό Ολίσθημα... για να μην χρησιμοποιήσω άλλη λέξη", κατέληξε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Για τους Αμερικανούς Ελλάδα και Τουρκία είναι ένας ενιαίος χώρος, δεν τους ενδιαφέρει αν θα πάρει κάποιος κάτι από κάποιον, εφόσον η περιοχή τους εξυπηρετεί τα συμφέροντα..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.