Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Γέροντας Αθανάσιος για βεβήλωση εικόνας του Χριστού: Αν είναι άνδρες να εμφανίσουν και τον Μωάμεθ του Ισλάμ

Γράφει ο Αρχιμ. Αθανάσιος Μισσός στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE. Χριστός Ετέχθη ! Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα !


Σε μια ανόητη, αν μη τι άλλο, και βδελυρά διαφημιστική καμπάνια διοργανώσεως εορταστικού πάρτι για τα Χριστούγεννα, επιδόθηκαν επιχειρηματίες στο Ναύπλιο, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του καθενός συμπλεγματικού ανθρωποειδούς.



Έτσι, μη έχοντας άλλον τρόπον, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επίδοξων πελατών τους ενεφάνισαν τον άρτι γεννηθέντα Κύριον μας με ενώτια- σκουλαρίκια και με ψιμυθιωμένα χείλη, παρειές και βλεφαρίδες.

Και προς αποφυγήν κάθε περιπτώσεως περισσευούσης ανοησίας , διάλεξαν μια από τις αρχαιότερες εικόνες του Κυρίου μας,που φυλάσσεται στο Σινά ,ιστορημένη με την εγκαυστική τέχνη ,και χρονολογείται από τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού,μετά την ανεξιθρησκίαν που επέφερε το διάταγμα των Μεδιολάνων, του 313 μ. Χ..

Επομένως, το εφεύρημα ήταν αρτίως στοχευμένον και τα κίνητρα δολερά .

Το γεγονός αυτό σε συνάρτηση με κάποιες δηλώσεις περί της δράσεως μας να επαρκείται μονάχα στον ναό και όχι στα διάφορα sites, μας εξεγείρει καθως δεν μας επιτρέπεται να μένουμε απαθείς ,ως αμνοί άφωνοι, όταν εμπαίζεται και λοιδορείται το Τίμιον πρόσωπον του Χριστού μας.

Έπειτα, οι περιστάσεις και οι προκλήσεις είναι σήμερα τόσο έντονες που κάθε ψυχή ασφυκτιά μέσα στον βόρβορο της θολοκουλτούρας. Δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί στον κάθε εμπερίστατο να χλευάζει τα όσια και τα ιερά μας , επειδή θέλει να προκαλέσει η να παρακινήσει το ενδιαφέρον μας προς επίτευξην διαφημίσεως.

Επιπρόσθετα, επειδή δεν πρέπει να αρκούμαστε μόνον σε απαγορεύσεις , έχω να προτείνω σ ‘αυτούς τους “έξυπνους” που συνέλαβαν την ιδέα αυτή , ότι ,αν είναι τόσο άνδρες στο φρόνημα και στην έκφραση, την επόμενη φορά να εμφανίσουν και τον Μωάμεθ του Ισλάμ κατ’ αυτόν τον χυδαίον τρόπον και τότε να ξέρουν ότι θα συμμετέχω κι εγώ στο πάρτι τους ανοίγοντας σαμπάνιες …

Ο εν σπηλαίω γεννηθείς και ένα φάτνη ανακλιθείς Κύριος φωτίζοι άπαντας ημάς τε και υμάς.

Με εόρτιες ευχές, Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

Πηγή 

1 σχόλιο:

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.