Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Καρέ καρέ η ένταση με Τούρκους και Ελληνοκύπριους γεωργούς στη Δένεια

Σκηνικό έντασης έστησαν οι τούρκοι στρατιώτες στη Δένεια, προκαλώντας και την αγανάκτηση των ελληνοκυπρίων γεωργών της περιοχής.


Σήμερα, λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν με δυο στρατιωτικά οχήματα εντός της νεκρής ζώνης, έκοψαν τον δρομο και στη συνέχεια τουρκοκύπριοι γεωργοί με τη χρήση ειδικού γεωργικού μηχανήματος, θέρισαν τα χωράφια των ελληνοκυπρίων γεωργών.

Στην περιοχή έσπευσαν μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο για να επιληφθούν της κατάστασης. Είχαν ειδοποιηθεί από τους ελληνοκύπριους κατοίκους της περιοχής.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, οι τούρκοι έφεραν και οπλισμό.

Μιλώντας στον REPORTER ο κοινοτάρχης Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου ανέφερε ότι στο σημείο πήγε αρκετός κόσμος, ενώ στα επίμαχα σημεία που έγιναν τα επεισόδια την προηγούμενη φορά, ήρθαν και πάλι τούρκοι οπλισμένοι και κάποιοι άλλοι ήταν ταμπουρωμένοι, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Και κάπου εκεί άρχισε και η ένταση όταν εισήλθαν με γεωργικά μηνύματα και άρχισαν να ζερίζουν στις ε/κ περιουσίες.

Ανάλογο σκηνικό έντασης είχε στηθεί και στο παρελθόν.

Κάτοικος της περιοχής ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook βίντεο με τα όσα διαδραματίστηκαν και έγραψε "Δενεια τώρα!!!! Οι Τούρκοι θερίζουν τα σπαρμένα των ελληνοκυπριων γεωργων υπό το βλέμμα των τουρκων στρατιωτών και την απάθεια των ΗΕ. Ο Κοντόπαχουλος με την άσπρη μπλούζα Συνταγματαρχης τω δυνάμεων του αττιλα! Ξύπνα λαέ!







Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.