Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Πρώτο το κόμμα της μουσουλμανικής μειονότητας σε Ροδόπη και Ξάνθη

Πρώτο στις εκλογικές περιφέρειες της Ξάνθης και της Ροδόπης για τις ευρωεκλογές, έρχεται το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, που υποστηρίζεται από το τουρκικό Γενικό Προξενείο Κομοτηνής.

Εντούτοις, στο σύνολο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το μειονοτικό κόμμα έρχεται τρίτο.

Συγκεκριμένα, στην Ξάνθη, με ενσωματωμένο το 99,11% των ψήφων, το ΚΙΕΦ έρχεται πρώτο με ποσοστό 26,03%.Ανάλογο το σκηνικό και στη Ροδόπη, όπου με καταμετρημένες όλες τις ψήφους, το κόμμα της μειονότητας λαμβάνει 41,08%.

Στο σύνολο, βέβαια, της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τοΚΙΕΦ, με καταμετρημένο το 99,29%, παίρνει 12,28% και έρχεται τρίτο πίσω από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο σύνολο της επικράτειας, με καταμετρημένο το 95,44% το κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας λαμβάνει 0,78%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.