Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Το βρετανικό υπ. Εσωτερικών δημοσίευσε κατά λάθος προσωπικά δεδομένα πολιτών της ΕΕ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε συγγνώμη από 240 πολίτες της ΕΕ που υπέβαλαν αίτηση για καθεστώς εγκατεστημένου προσώπου στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού δημοσίευσε κατά λάθος τα προσωπικά τους στοιχεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.



Ένα λάθος που μπορεί να συνιστά παραβίαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων έκανε το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας που δημοσίευσε κατά λάθος στοιχεία 240 πολιτών της ΕΕ που είχαν κάνει αίτηση για καθεστώς εγκατεστημένου προσώπου.

Οι αιτούντες έλαβαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το τμήμα στις 7 Απριλίου που του ζητούσε τους να υποβάλουν εκ νέου τα στοιχεία τους αλλά οι διευθύνσεις των άλλων αιτούντων δεν ήταν κρυμμένες στο μήνυμα.





Το Υπουργείο Εσωτερικών έστειλε έπειτα ένα δεύτερο μήνυμα, ζητώντας από τους παραλήπτες να διαγράψουν το προηγούμενο μήνυμα.

Περισσότεροι από 400.000 ευρωπαίοι πολίτες έχουν μέχρι στιγμής ζητήσει να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit από τον Ιούνιο του 2016, ενώ επιπλέον 200.000 ζήτησαν να ενταχθούν στο καθεστώς εγκατεστημένου προσώπου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.