Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Αυξάνεται ο φόρος αίματος στην Σρι Λάνκα: Στους 290 ο αριθμός των νεκρών - Προειδοποίηση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πιθανά νέα χτυπήματα τρομοκρατών

Τουλάχιστον 290 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια σειρά από εκρήξεις στη Σρι Λάνκα την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών, επιβεβαιώνουν τα ενημερωμένα στοιχεία των αρχών.

Ο αριθμός των νεκρών από τις θανατηφόρες εκρήξεις που έπληξαν την Σρι Λάνκα την Κυριακή αυξήθηκε σε 290, σύμφωνα με τα ενημερωμένα στοιχεία των αστυνομικών αρχών της χώρας.

Παράλληλα, ο αριθμός των τραυματιών έφθασε τους 500.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να πραγματοποιήσει σύγκληση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας για να αξιολογηθεί το επίπεδο της απειλής για τη χώρα.


Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι προηγούμενες αναφορές, 262 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και 450 ήταν τραυματίες από τις θανατηφόρες εκρήξεις.

Οκτώ εκρήξεις σημειώθηκαν στη Σρι Λάνκα την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών, χτυπώντας αρκετές εκκλησίες με καθολικούς προσκυνητές και ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα Κολόμπο και σε άλλες πόλεις. Δεκατρείς άνθρωποι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής ως ύποπτοι για τις εκρήξεις.




Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί σε ταξιδιωτική οδηγία του ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις» συνεχίζουν να σχεδιάζουν τη διάπραξη επιθέσεων στη Σρι Λάνκα, όπου 290 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 500 και πλέον τραυματίστηκαν όταν εξερράγησαν βόμβες μέσα σε ναούς μεσούσης της λειτουργίας του Πάσχα των καθολικών και σε πολυτελή ξενοδοχεία χθες Κυριακή.

«Τρομοκράτες ενδέχεται να επιτεθούν (…) απροειδοποίητα», ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε ταξιδιωτική οδηγία του που φέρει χθεσινή ημερομηνία.

Κατά τη διπλωματία των ΗΠΑ, στόχοι ενδέχεται να γίνουν τουριστικοί προορισμοί, συγκοινωνιακοί κόμβοι, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, χώροι λατρείας, αεροδρόμια και άλλοι δημόσιοι χώροι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.