Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Τα χαιρετίσματα μας στους παραμυθάδες της Ψηφιακής Πολιτικής με ένα απλό πείραμα!

Στο Βόλο πραγματοποιήθηκε η πρώτη μέρα της περίφημης διημερίδας του Ομίλου Καρεκλίδη με θέμα «Ανάπτυξη στην Ψηφιακή Εποχή»

«Μέγας» χορηγός είναι η Vodafone υπό την Αιγίδα του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ενώ στους «λοιπούς» χορηγούς είναι και η ΑΓΕΤ η οποία έχει ήδη προκαλέσει μέγα θέμα ρύπανσης στην πόλη με τα πλαστικά σκουπίδια των Ιταλών που καίει. Αυτά τα ολίγα, για να καταλάβετε ποια είναι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα στην σύγχρονη εταιρική απολυταρχία που ζούμε παγκόσμια και πως διαπλέκονται οι μεγάλες εταιρείες με τα μίντια και την διακυβέρνηση ενός τόπου.

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, πουθενά Παππάς…

Ως κεντρικός ομιλητής, είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς. Ωστόσο άλλος ήρθε στο πόδι του -o γενικός γραμματέας του Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Γ. Φλωρεντής- ποιος ξέρει για ποιο λόγο, μάλλον το «κλίμα» θεωρήθηκε ακατάλληλο, λόγω… εκτάκτων καιρικών συνθηκών.

Για να είμαστε ειλικρινείς κι εμείς δεν μπορέσαμε να παραβρεθούμε λόγω της «ψηφιακής» κακοκαιρίας που έπληττε την περιοχή, αλλά πήραμε μια μικρή γεύση από τις δημοσιεύσεις που διαβάζουμε στο magnesia news και είδαμε ότι οι πεφωτισμένες ομιλίες τελικά έγιναν σε στενό περιβάλλον, μεταξύ μας Μεταξά, καθώς οι άδειες καρέκλες ήταν πολύ περισσότερες από εκείνες των συμμετεχόντων.

Μεταξύ άλλων ο κος Φλωρεντής αναφέρθηκε και στο smart farming – την «έξυπνη» καλλιέργεια. Ως πρώτο σχολιασμό, θα έπρεπε κάποιος να θυμίσει στον κο γ.γ. ότι δεν είναι μέρες που οι αγρότες ήταν στα μπλόκα, όχι γιατί είναι «χαζοί», αλλά γιατί οι αγροτικές πολιτικές της κυβέρνησης τους έχουν φέρει στα όρια τους και στον αφανισμό τους. Για ποιο smart farming μιλάμε; Των αγροτών ή των πολυεθνικών; Έτσι, για να καταλαβαίνουμε τι λένε και τι ακούμε, και σε ποιο πλανήτη και χώρα ζούμε…




Αλλά πέρα από το ουτοπικό της οικονομικής πλευράς, υπάρχει και το περιβαλλοντικό που αφορά στις επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην υγεία των αγροτών, αλλά και στην ποιότητα των καλλιεργειών, όταν οι αγροί θα γίνουν ΚΑΙ αυτοί θύματα της 5G τεχνολογίας.

Οπότε παραθέτουμε ένα απλό πείραμα που έκαναν μαθήτριες ενός γυμνασίου στη Δανία, πριν από μερικά χρόνια, για να πάρετε μια ιδέα τι κάνει μόνο ΈΝΑ wifi σε ένα φυτό, και όχι όλες οι αντένες και λοιπός εξοπλισμός μαζί: 

Μαθήτριες λυκείου κάνουν πείραμα που δείχνει ότι τα φυτά δεν μεγαλώνουν πλάι σ’ ένα Wi-Fi router




Πέντε κορίτσια α’ λυκείου από τη Δανία έκαναν πρόσφατα ένα επιστημονικό πείραμα που έχει προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα.

Ξεκίνησε με μια παρατήρηση και μια ερώτηση. Τα κορίτσια παρατήρησαν ότι αν κοιμόταν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοντά στο κεφάλι τους τη νύχτα, είχαν συχνά δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο την επόμενη μέρα.

Θέλησαν να δοκιμάσουν την επίδραση της ακτινοβολίας ενός κινητού τηλεφώνου στον άνθρωπο, αλλά το σχολείο τους, το Hjallerup School στη Δανία, δεν έχουν τον εξοπλισμό για να χειριστεί ένα τέτοιο πείραμα. Έτσι, τα κορίτσια, σχεδίασαν ένα πείραμα για να δοκιμάσουν την επίδραση των κινητών τηλεφώνων ακτινοβολίας σε ένα φυτό.

Οι μαθήτριες τοποθέτησαν έξι δίσκους σποράς με Lepidium sativum, ένα είδος κάρδαμου, σε ένα δωμάτιο χωρίς ακτινοβολία, και έξι δίσκους με ίδιους σπόρους σε ένα άλλο δωμάτιο δίπλα σε δύο router που, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κοριτσιών, εξέπεμπαν το ίδιο είδος της ακτινοβολίας όπως ένα συνηθισμένο κινητό τηλέφωνο.

Τις επόμενες 12 ημέρες, τα κορίτσια παρατήρησαν, μέτρησαν, ζύγισαν και φωτογράφησαν τα αποτελέσματά τους. Στο τέλος του πειράματος, τα αποτελέσματα ήταν ολοφάνερα – οι σπόροι κάρδαμου που είχαν τοποθετηθεί κοντά στο router δεν είχαν αναπτυχθεί. Πολλοί από αυτούς ήταν εντελώς νεκροί. Ενώ οι σπόροι που φυτεύτηκαν στο άλλο δωμάτιο, μακριά από τα routers, άνθισαν.




Σύμφωνα με τον Κ. Horsevad, καθηγητή στο Hjallerup Skole της Δανίας, όπου πραγματοποιήθηκε το πείραμα με το κάρδαμο, ένας καθηγητής νευροεπιστήμης από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την επανάληψη του πειράματος σε επαγγελματικά ελεγχόμενο επιστημονικό περιβάλλον.

Μια παρόμοια μελέτη διεξήχθη περίπου τρία χρόνια νωρίτερα στις Κάτω Χώρες, όταν οι ερευνητές παρατήρησαν ότι κάποια δέντρα στις αστικές περιοχές εμφανίζουν «κομμάτια φλοιού», σύμφωνα με το Popular Science. Το πείραμα, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Wageningen, περιλάμβανε την έκθεση 20 δέντρων σε διάφορα είδη ακτινοβολίας για τρεις μήνες. Τα δέντρα που επιλέχθηκαν για να δοκιμάσουν ανεκτικότητα σε βαριά σήματα WiFi άρχισαν να παρουσιάζουν τυπικά σημάδια ασθένειας ακτινοβολίας, συμπεριλαμβανομένης μιας «λάμψης σαν μόλυβδο» στα φύλλα τους.

Τα χαιρετίσματα μας στην εξουσία, λοιπόν, και στους μιντιακούς λακέδες τους, φιλιά και στην Vodafone και… μην ξεχάσετε και τον ΟΤΕ που λειτουργεί σχεδόν μια δεκαετία χωρίς άδεια. Μετά μην ξεχάσετε να μας θυμίσετε πως «εμείς οι άνθρωποι» ευθυνόμαστε για… την κλιματική αλλαγή!


 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.