Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Θρησκευτική ουδετερότητα = μηδέν (0), = τίποτα = κενό εις την Ελλάδα μας. Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για το μέλλον της πατρίδας μας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες..

Θρησκευτική ουδετερότητα = μηδέν (0), = τίποτα = κενό εις την Ελλάδα μας. Κατέβασμα εικόνων από παντού, δεν θα υπάρχουν οι αργίες Χριστούγεννα, Πάσχα κτλ. Θα δουλεύουμε δηλαδή τις μεγάλες γιορτές.. Δεν θα υπάρχει η αργία της Κυριακής ούτε τις αργίες θα πληρώνεστε σαν αργία αν τυχόν δουλεύετε.. Δεν θα μπορούμε να είμαστε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ποτέ.. Κ δεν μιλάω μόνο για θέμα ξεκούρασης, αλλά σαν ορθόδοξοι δεν θα μπορούμε να συμμετέχουμε στα μεγάλα και σημαντικά αυτά μυστήρια.. Δεν θα μπορούμε να γιορτάζουμε εθνικές επετείους, θα καταργηθούν και οι παρελάσεις.. Δεν θα υπάρχει σταθερός όρκος, θα ορκίζονται δηλαδή στην ψεύτικη τιμή τους. Και ο Αρχιεπίσκοπος του είπε ευχαριστώ.. Σε αυτό αποσκοπούν στο να εκδιωχθεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ η ορθοδοξία..

Κι εσείς καθίστε και μείνετε στο τρυπάκι των μισθών των ιερέων όπως σας έχουν μάθει τόσα χρόνια και υποτίθεται είστε αφυπνισμένοι. Λες και οι ιερείς δεν είναι άνθρωποι, δεν χρειάζεται να έχουν από πουθενά έσοδα για να ζήσουν.. Κ αν ενδιαφερόσασταν στ' αλήθεια κ δεν σας ένοιαζε μόνο να βγάζετε τα απωθημένα σας σε ψέματα που σας προπαγανδίζουν για του ιερείς θα ξέρατε πως η περιουσία της Εκκλησίας είναι δεσμευμένη αλλά δεσμεύει και σχεδόν όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να ξεπουλήσει περιοχές της.

Επίσης η περιουσία της εκκλησίας, δεν είναι του Ιερώνυμου, ούτε των ιερέων, είναι ολονών μας και δεν μπορεί κανένα πρόσωπο μεμονωμένο, ότι αξίωμα κι αν έχει να παραιτηθεί απο αυτή χωρίς ολονων μας την συγκατάθεση. Και στην τελική ούτε κανείς έχει το δικαίωμα να μας αφαιρέσει την θρησκευτική ταυτότητα απο την χώρα μας χωρίς την συγκατάθεσή μας..

Γι' αυτό δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, πρέπει να αγωνιστούμε όλοι, να δείξουμε στην Κεφαλή (άρθρο 3 που θέλουν να καταργήσουν) δηλαδή Στον Χριστό μας, ότι Τον υπερασπιζόμαστε. Διαφορετικά θα είμαστε άξιοι της τύχης μας και δεν θα έχουμε δικαίωμα να λέμε "γιατί σε μένα" , "το κράτος φταίει" κτλ σε προσωπικές αλλά και σε εθνικές δυσκολίες..

Αυτά ήταν λίγα από τα λόγια του κηρύγματος σήμερα στην εκκλησία, αλλά και πολλά πρόσθετα δικά μου..

Τα καταλάβαμε;; Τα εμπεδώσαμε;; Αν συνεχίσουμε με αυτή την απάθεια καταστραφήκαμε κυριολεκτικά. Κ δεν υπάρχουν δικαιολογίες τύπου "οι παπάδες τι κάνουν", "αφού δεν κάνουν τίποτα δε θα κάνω κι εγω".. Ο καθένας ας πάρει την ευθύνη μόνος του επιτέλους και με συνεργασία όλων μας θα τα καταφέρουμε, όχι μόνο στο θέμα της πίστης μας αλλά και σε όλα τα άλλα, εθνικά και προσωπικά..

Ο Κολοκοτρώνης, δεν είπε που είναι οι παπάδες, πήγε μόνος του στην Παναγία προσευχήθηκε με δάκρυα στα μάτια, Της ζήτησε να εμψυχώσει τους Έλληνες και έπειτα ακολούθησαν οι παπάδες.. Έτσι θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Να προσευχηθούμε αληθινά και με δάκρυα για τις βλακείες που έχουμε κάνει και δεν έχει σταματήσει το κλάμα η Παναγία μας ούτε δευτερόλεπτο και να παρακαλεί τον Υιό της να μας λυπηθεί και γι αυτό δεν έχουμε πάθει χειρότερα μέχρι τώρα. Ας Την βοηθήσουμε κι εμείς ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ας μην είμαστε αχάριστοι για μια φορά στην ζωή μας κι ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα που μάθαμε από την ένδοξη ιστορία μας για να μας χρησιμεύσει και κάπου να πάμε μπροστά, όχι μόνο να την έχουμε να κοκορευόμαστε χωρίς να μας αξίζει τίποτα από αυτά που μας έδωσαν οι ήρωες μας κι ας μας είναι άξια η ένδοξη Ελλάδα που ξυπνάει σύντομα..

Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για το μέλλον της πατρίδας μας, τέλος..!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.