Σήμερα θυμήθηκα τι είχε συμβεί πριν από δυο χρόνια. Γιατί το θυμήθηκα; Γιατί τον τελευταίο καιρό σπάω το κεφάλι μου με τι άλλον τρόπο ρίχνουν χημικά εκτός από τη γνωστή μέθοδο ψεκασμού με αεροπλάνα.
Και ο… ελέφαντας θυμήθηκε!
Το 2013 η NASA είχε ανακοινώσει ότι θα εξαπολύσει πύραυλο που θα ρίξει στην ατμόσφαιρα λίθιο προκειμένου να κάνουν κάποιες παρατηρήσεις. Μάλιστα είχε προειδοποιήσει και το κοινό να μην θορυβηθεί:
Η NASA προειδοποίησε ότι ανυποψίαστοι παρατηρητές της τεχνητής οθόνης στο νυχτερινό ουρανό μπορεί να μείνουν έκπληκτοι και σαστισμένοι, έτσι προτού κάνουν εκείνο το τηλεφώνημα στα τοπικά ΜΜΕ ή στο αστυνομικό τμήμα, ας ενημερωθούν γιατί θα συμβεί αυτό.
Το φωτεινό φαινόμενο θα προκληθεί από ένα πείραμα πάνω σε ένα πύραυλο της NASA. Στο πλαίσιο της αποστολής, ο πύραυλος θα απολύσει μια χημική ουσία ιχνηθέτη που θα πρέπει να δημιουργήσει δύο φωτεινές, κόκκινου χρώματος ‘γραμμές’ (trails) λιθίου στο διάστημα, οι οποίες μπορεί να είναι ορατές από παρατηρητές στην συγκεκριμένη περιοχή και πιθανά ακόμα και σε ευρύτερη.
Αργότερα η NASA δημοσίευσε τα επιτυχή αποτελέσμα του πειράματος στο ιστολόγιο της:
Η NASA εκτόξευσε με επιτυχία έναν Βελτιωμένο-Terrier Orion suborbital πυραυλο στις 17:50 EST απόψε από το Wallops Flight στη Βιρτζίνια.
Κατά τη διάρκεια της πτήσης παρήχθησαν δύο κοκκινόχρωμα ίχνη ατμών λιθίου. […] Δύο διαφορετικές μέθοδοι για τη δημιουργία ατμού λιθίου ελέγχθηκαν για να προσδιοριστεί ποιος σχηματισμός είναι ο καλύτερος για την παρατήρηση διαφόρων επιστημονικών φαινομένων στο διάστημα.
Η NASA έχει δύο ακόμα αποστολές αργότερα για φέτος που θα χρησιμοποιήσει τα ίχνη λιθίου για να βοηθήσει τους επιστήμονες στην παρατήρηση εκδηλώσεις στο χώρο. […] Στη δοκιμαστική εκτόξευση, δύο δοχεία στην ενότητα ωφέλιμου φορτίο του πυραύλου που περιέχουν στερεές μεταλλικές ράβδους λιθίου ή chip ενσωματώνονται σε έναν θερμίτη*. Ο θερμίτης αναφλέγεται και παράγει θερμότητα για την εξάτμιση του λιθίου. Ο ατμός απελευθερώθηκε στο διάστημα για να ανιχνευθεί και να παρακολουθηθεί οπτικά.
Η διαδικασία της καύσης του λιθίου δεν αποτελούσε απειλή για το κοινό κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης της στο χώρο. Όταν θερμαίνεται, οι ράβδοι λιθίου εξατμίζονται σε μικρές ποσότητες οξειδίου του λιθίου. Η θερμική αντίδραση παράγει οξείδιο του σιδήρου και του αργιλίου.
Η επόμενη εκτόξευση πυραύλων από τη Διευκόλυνση Wallops Flight έχει προγραμματιστεί για όχι νωρίτερα από τα μέσα Μαρτίου.
* Θερμίτης Ο θερμίτης παρασκευάζεται με ανάμιξη σκόνης αλουμινίου και οξείδιου του τρισθενούς σιδήρου σε αναλογία 2 προς 1, η οποία όταν αναφλεχθεί, λαμβάνει χώρα μια εξώθερμη αντίδραση οξειδοαναγωγής η οποία περιγράφεται από τον τύπο: 2 Al + Fe2O3 = 2Fe + Al2O3 + μεγάλα ποσά θερμότητας!
Παρ’ όλες όμως τις ανακοινώσεις εφησυχασμού του κοινού, κάποια κυρία πανικοβλήθηκε όταν άκουσε ότι λίθιο θα ξαμοληθεί στην ατμόσφαιρα και τηλεφώνησε στην NASA. Για καλή τύχη όλων μας -προφανώς ψαγμένη- η κα κατέγραψε τη συνομιλία. Ο εκπρόσωπος της NASA με τον οποίο συνομίλησε, είχε όλη την καλή διάθεση να καθησυχάσει την κα και να δώσει όσο περισσότερες λεπτομέρειες μπορεί. Μια από αυτές ήταν να της πει… δεν είναι τίποτα, είναι απλά…chemtrails!!! Όπως βλέπετε -λέει- εκείνα τα ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα, τα contrails, έτσι κι εμείς δημιουργήσαμε επίτηδες chemtrails για να μελετήσουμε την ιονόσφαιρα!
«Πάνω από 16.000 πυραυλοβολίδες έχουν εκτοξεύθηκε από την εγκατάσταση του Wallops από την ίδρυσή της το 1945, αλλά η εγκατάσταση υποστηρίζει επίσης τις εκτοξεύσεις που στοχεύουν πιο μακριά»…
Λίγες μέρες νωρίτερα, το space.com είχε αναφέρει ότι η προγραμματισμένη πτήση αυτών των πυραύλων είχε αναβληθεί για αργότερα λόγω καιρικών συνθηκών. Το σάιτ επίσης αναφέρει λεπτομερώς τι ακριβώς κάνει αυτό το “πείραμα” της NASA. Επίσης ότι «Μετά από αίτημα των διαχειριστών του έργου του Υπουργείου Άμυνας, ενημερώσεις της κατάστασης σε πραγματικό χρόνο δεν θα είναι διαθέσιμες. Η έναρξη δεν θα μεταδοθεί ζωντανά από το Διαδίκτυο, ούτε και θα υπάρξουν ενημερώσεις μέσω των social media άπαξ και αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση».
«Πάνω από 16.000 πυραυλοβολίδες έχουν εκτοξεύθηκε από την εγκατάσταση του Wallops από την ίδρυσή της το 1945, αλλά η εγκατάσταση υποστηρίζει επίσης τις εκτοξεύσεις που στοχεύουν πιο μακριά», αναφέρει το σάιτ….
Έτσι είναι αυτά… αν αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, μετά δεν υπάρχει πισωγύρισμα….
Τι είναι όμως το ‘αβλαβές’ λίθιο;
Q: What does lithium smell like? Α: According to the MSDS for ESPI Metals, lithium sulfide may have a rotten egg odor, but lithium is used to form many different compounds, including lithium nitride, lithium chloride, lithium carbonate, lithium bromide and lithium hydroxide.
από το βίκι:
Το λίθιο (λατινικά lithium, από την ελληνική λέξη «λίθος») είναι το χημικό στοιχείο με χημικό σύμβολο Li, ατομικό αριθμό 3 και ατομική μάζα 6,94 amu. Το χημικά καθαρό λίθιο, στις «συνηθισμένες συνθήκες», δηλαδή σε θερμοκρασία 25 °C και υπό πίεση 1 atm, είναι μαλακό στερεό αργυρόλευκο μέταλλο, με κανονική θερμοκρασία τήξης 180,50 °C και κανονική θερμοκρασία βρασμού 1330 °C Ανήκει στα αλκαλιμέταλλα, δηλαδή στην ομάδα 1 του περιοδικού συστήματος. Είναι, ακόμη, το ελαφρύτερο μέταλλο, αλλά και το ελαφρύτερο στερεό χημικό στοιχείο γενικότερα. Όπως και όλα τα υπόλοιπα αλκαλιμέταλλα, το λίθιο είναι πολύ δραστικό και εύφλεκτο. […] Ιχνοποσότητες λιθίου βρίσκονται σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί κάποια συγκεκριμένη ζωτικής σημασίας βιολογική λειτουργία που να εξυπηρετεί, εφόσον τα ζώα και τα φυτά βρίσκονται σε καλή υγεία και χωρίς το λίθιο. Όμως, τα κατιόντα λιθίου (Li+), που προέρχονται από διάφορα άλατα λιθίου, αποδείχθηκαν ότι είναι χρήσιμα ως φάρμακα σταθεροποίησης της διάθεσης (δηλαδή αντικαταθλιπτικά) και για τη θεραπεία αταξίας διπόλων, εξαιτίας των νευρολογικών αποτελεσμάτων των ιόντων αυτών στο ανθρώπινο σώμα -(σ.σ. κι αν δεν υπάρχει ‘αταξία’, ποιες είναι η επιπτώσεις στο νευρολογικό σύστημα; Δημιουργεί αταξία;)
[…] Όπως και τα άλλα αλκαλιμέταλλα, το λίθιο έχει ένα και μοναδικό ηλεκτρόνιο σθένους, το οποίο μπορεί εύκολα να αποβάλλει, σχηματίζοντας κατιόν. Εξαιτίας αυτού του φαινομένου, το μεταλλικό λίθιο είναι καλός αγωγός τόσο της θερμότητας όσο και του ηλεκτρισμού. Είναι, ακόμη, πολύ δραστικό χημικό στοιχείο, αν και είναι το λιγότερο δραστικό αλκαλιμέταλλο. […] Όταν τοποθετούνται πάνω από μια φλόγα, οι ενώσεις του λιθίου δίνουν ένα εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά όταν καίγονται παρατεταμένα η φλόγα αποκτά έντονο ασημί χρώμα. Το λίθιο μπορεί να αναφλεγεί και καίγεται σε οξυγόνο, όταν εκτίθεται σε νερό ή σε υδρατμούς […] Το μεταλλικό λίθιο και σύμπλοκα υδρίδιά του, όπως το λιθιοαργιλιοϋδρίδιο (LiAlH4), χρησιμοποιήθηκαν ως υψηλής ενέργειας πρόσθετα σε προωθητικά πυραύλων. Ειδικά το λιθιοαργιλιοϋδρίδιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του ως στερεό καύσιμο. […] Το λίθιο, επίσης, χρησιμοποιήθηκε ως πηγή σωματιδίων α, δηλαδή πυρήνων ηλίου (He). Όταν το 7Li βομβαρδίζεται με επιταχυμένα πρωτόνια σχηματίζεται 8Be, που διασπάται, με τη σειρά του, σχηματίζοντας δύο (2) σωματίδια α. Αυτή η αντίδραση διαχωρισμού ήταν η πρώτη πλήρως ανθρωπογενής πυρηνική αντίδραση. […] To λίθιο είναι χρήσιμο για τη θεραπεία της διπολικής διαταραχής. Τα άλατα του λιθίου μπορεί επίσης να είναι χρήσιμα για σχετιζόμενες διαγνώσεις, όπως η σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και η κυκλική μείζονα καταθλιπτική διαταραχή. Το ενεργό τμἠμα αυτών των αλάτων είναι το κατιόν λιθίου (Li+). Ωστόσο, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης της καρδιακής ανωμαλίας Ebstein στα βρέφη που γεννιούνται από γυναίκες που παίρνουν λίθιο κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης. Είναι υπό έρευνα πιθανή χρήση λιθίου ως θεραπευτικού μέσου για τους πονοκεφάλους συμπλέγματος.
Προφυλάξεις Το λίθιο είναι διαβρωτικό και χρειάζεται ειδικό χειρισμό για να αποφευχθεί η επαφή με το δέρμα. Η αναπνοή σκόνης λιθίου ή λιθιούχων ενώσεων (που συχνά είναι αλκαλικές) αρχικά ερεθίζει τη μύτη και το λαιμό, ενώ με υψηλότερα επίπεδα έκθεσης μπορεί να προκαλέσουν συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες, που μπορεί να φθάσει ως το πνευμονικό οίδημα. Το ίδιο το μέταλλο είναι επικίνδυνο στο χειρισμό γιατί όταν έρχεται σε επαφή με την υγρασία του αέρα παράγει καυστικό υδροξείδιο του λιθίου. Το μεταλλικό λίθιο αποθηκεύεται με ασφάλεια κάτω από αδρανείς ενώσεις, όπως η νάφθα
Τα κατά τα άλλα ασφαλές λίθιο, είναι επικίνδυνο όταν έρχεται σε επαφή με την υγρασία του αέρα, κι ευτυχώς που στην ατμόσφαιρα δεν υπάρχει καθόλου υγρασία…
Εμείς λέμε: Ψεκάζουν με διάφορα μέταλλα για να ιονίσουν την ατμόσφαιρα και να δουλέψει το HAARP – που μπορεί να επέμβει στις επικοινωνίες και να τροποποιήσει τον καιρό, ακόμα και να επιδράσει στις τεκτονικές πλάκες. Και τους ψεκασμούς με αεροπλάνα τους ονομάζουμε chemtrails.
Αυτοί λένε: Εκτόξευσαν τους πυραύλους για να ρίξουν λίθιο στην ατμόσφαιρα για να την ιονίσουν και να κάνουν “παρατηρήσεις” και πως επιδρούν στις επικοινωνίες κ.λ.π. και το ονομάζει chemtrails.
Να, λοιπόν, που για πρώτη φορά συνωμοσιολόγοι και νασαίοι συμφωνούμεεεε!!! Που είναι το πρόβλημα;
Κανένα πρόβλημα, όλα είναι ξεκάθαρα, κι αν κάποια από τις ‘κότες’ μου ζητήσει να το αποδείξω επιστημονικά ότι κάποιο τέτοιο μαραφέτι δεν έχει κατά καιρούς κάνει τις βόλτες του κι από Ελλάδα ή Ευρώπη ή Αφρική μεριά, εγώ θα ζητήσω να μου αποδείξουν ότι ΔΕΝ!
Και γιατί ο ελέφαντας το ξαναθυμήθηκε σήμερα; Γιατί υπάρχουν τον τελευταίο καιρό μαρτυρίες για μια “διάχυτη περίεργη μυρουδιά”, κάτι σαν καμένο, κάτι τοξικό, κάτι που θυμίζει θειάφι -δηλαδή χαλασμένο αυγό…”
Και γιατί βλέπω συνέχεια χοντρές ρίψεις στις εικόνες της NASA που δεν μοιάζουν ούτε με σύννεφα, αλλά ούτε και με τις γνωστές ουρές αεροπλάνων. Κακή ώρα σαν αυτό:
Και γιατί υπάρχουν μέρες που ξημερώνουν με μια απλωμένη θολούρα τόσο πυκνή, που δεν είναι υγρασία, ή αφρικάνικη σκόνη, ή ομίχλη – και βρωμάει!
Και γιατί αν θες και να σου αποδείξω αν είμαι ή όχι ελέφαντας, μόλις απέδειξα ότι είμαι – έχω γερή μνήμη!
Σήμερα – πριν και μετά με HAARP:
Και γιατί αν θες και να σου αποδείξω αν είμαι ή όχι ελέφαντας, μόλις απέδειξα ότι είμαι – έχω γερή μνήμη!
Σήμερα – πριν και μετά με HAARP:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.