Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Τους είπε «ΟΧΙ» και τον τέλειωσαν: Αυτούς εκβιάζουν στην Ελλάδα; – Η είδηση από την Βοιωτία που μας ξυπνάει απότομα

Πολλοί περιμένουν κάποιο «κοσμογονικό γεγονός» στο Αιγαίο ή κάπου στον κόσμο τέλος πάντων, προκειμένου να πειστούν πως ζούμε μέρες… «γεγονότων».

Το δημοσίευμα που εντοπίσαμε στην αγροτική εφημερίδα «Agrenda» δεν κρούει απλά τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά βαράει ολόκληρο καμπαναριό ορθόδοξης Μητρόπολης ή καθεδρικού ναού.


του Κίμωνα Χαραλάμπους

Εμείς απλά παραθέτουμε το ρεπορτάζ:

«ο Αθανάσιος Φλούδας, έχει δηµιουργήσει τα τελευταία χρόνια µια καλά δοµηµένη εκµετάλλευση µε 500 πρόβατα της φυλής Λακόν (Lacaune), παράγει κάθε χρόνο περί τους 120-150 τόνους γάλα.


Καλλιεργεί ταυτόχρονα περί τα 200 στρέµµατα µε καλαµπόκι και ψυχανθή για να τροφοδοτεί την µονάδα του µε δικές του ζωοτροφές.

Για πολύ καιρό είχε συνεργασία µε µια καλοκουρδισµένη γαλακτοκοµική επιχείρηση από την Θεσσαλία, η οποία παραλάµβανε το σύνολο της παραγωγής του σε καλή τιµή και χωρίς να παραβαίνει ποτέ τον χρόνο στις πληρωµές.

(…)

Μέχρι την στιγµή που από την πλευρά της γαλακτοβιοµηχανίας άρχισε να έχει οχλήσεις, όχι για την ποιότητα της παραγωγής του αλλά για το γεγονός ότι επέµενε να ταίζει τα ζώα µε ιδιοπαραγόµενες ζωοτροφές.

Άρχισε να ασκείται σιγά – σιγά µια πίεση για αλλαγή τακτικής σ’ αυτό το θέµα και µάλιστα µε υποδείξεις για την προµήθεια των ζωοτροφών από συγκεκριµένη εταιρεία. Παρ’ ότι στην αρχή δεν έδωσε πολύ σηµασία, µε τον καιρό οι πιέσεις έγιναν αφόρητες.

Όταν αρνήθηκε, η συνεργασία διεκόπη αυτόματα και έμεινε μόνος με 500 πρόβατα και δίχως αξιόλογες εναλλακτικές».

Το παράδειγµα του οργανωµένου προβατοτρόφου από το Κάστρο Βοιωτίας, είναι χαρακτηριστικό της πίεσης που δέχονται αυτό τον καιρό οι αγρότες, είτε δραστηριοποιούνται στην ζωική είτε ακόµα και στην φυτική παραγωγή.

Τους πιέζουν, αν όχι εκβιάζουν, να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες ζωοτροφές, από συγκεκριμένες εταιρίες και όχι να ιδιοπαράγουν, καθώς τα γαλακτομικά και ζωϊκά προϊόντα πρέπει να είναι συγκεκριμένης «συνταγής».

Η παγκόσμια κυβέρνηση άλλωστε θέλει να ελέγχει τα πάντα. Όποιοι δεν υπακούν και επιμένουν στον δικό τους δρόμο, θα απομονώνονται ή, δεν αποκλείεται αργότερα, να διώκονται.

Τα σχόλια δικά σας:



Πηγή 

11 σχόλια:

  1. Κατα αρχές η δημοσιογραφία σας ειναι κακή.Δεν αναφερετε το όνομα της γαλακτοβιομηχανίας.αποκρυψη στοιχείου.Το πιο πιθανό ειναι να εχει η γαλακτοβιομηχανία συμφεροντα στην συγκεκριμένη βιομηχανία ζωοτροφών.Μαθετε να κάνετε σωστή δουλειά αλλοιως πηγαίνετε να φυλάξετε πρόβατα.Τωρα με τους λύκους ειναι πολυ δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ πολυ καλα κανουν κ δεν αναφερουν ονοματα! Ετσι την πατησε κ ο ιχθυολογος κ το σερνουν στα δικαστηρια ζητωντας του κ αποζημιωση εκατομμυριων €.

      Διαγραφή
  2. Φανταζομαι οτι τα στοιχεια υπαρχουν και οταν τα ζητησει ο εισαγγελεας θα δωθουν ...διοτι εδω υπαρχουν ποινικα αδικηματσ και οχι μονο! Εαν δημοσιοποιησει την εν λογω εταιρεια ποιος θα πληρωσει την αγωγη εσεις...?
    Η Δημοσιογραφια δεν ειναι για κουτσομπολιο...καφενειακου τυπου οπως θελετε εσεις ...!
    Πηγαινεται λοιπον σε κανενα καφενειο να δειξεις οτι εισαι καποιος και να κανεις κριτικη ...διοτι καλη η κριτικη αλλα απο ειδικους απο γενικους ξερολες σαν εσας μπουχτισαν τα καφενεια και η κοινωνια...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως τους πετσόκοψες έτσι κ. Δημητρίου; Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν το δαχτυλο εδειχνε τη σεληνη ο ηλιθιος κοιταγε το δαχτυλο.Εξαιρετικο σχολιο που μας θυμιζει οτι η εγκληματικη οργανωση Τ.Τ.Ι.Ρ.αναπτυσσει την δραση της εντος των τειχων εχοντας εξασφαλισει την συμπραξη της ημετερας πεμπτης φαλαγγας!!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ,ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΜΙΑ ΕΝΑ,ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ,ΕΝΑ ΜΗΝΑ;
    ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ;
    ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ MAPET SHOW ME ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ" ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ...ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!
    ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕ ΙΣΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΝΠΔΔ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΑΛΑΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚ.ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.
    ΕΡΩΤΩ...
    ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ;
    ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ;
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΡΤΕΛ;
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ;
    ΑΝ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΥΝΗΣΗ,ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΝ Η ΑΓΟΡΑ ΕΦΟΣΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΚΑΡΤΕΛ ΑΠΟΚΛΕΙΣΗ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΑΓΩΓΗ ΤΟΥ;
    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ Η ΕΝ ΛΟΓΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ Η ΕΝΧΩΡΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;
    ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΣΩ, ΘΑ ΘΕΣΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ "ΟΧΛΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑΣ" ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ...ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΛΛΑ Η ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΟΥΣ ΑΡΑ... ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.
    ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ.
    ΔΗΛΩΣΕ "ΕΛΛΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΑΥΤΟΧΘΩΝ ΙΘΑΓΕΝΗΣ" ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΝΩΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ, ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.
    ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ "elefsis" ΤΟ ΓΟΡΓΟΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΗΕΓΛΙΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΙΜΒΟΥΛΙΟ ΜΥΤΙΚΗΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΛΙΡΟΔΟΤΙΜΑ Π.ΜΑΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΥΛΟΙ 200 ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΚΡΗ ΘΑ ΠΥΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΠΙΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

● Οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην ταυτίζονται με τα περιεχόμενα του άρθρου. Τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν με οποιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
● Οι διαχειριστές του ιστολόγιου δεν ευθύνονται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει.
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, γενικά και εναντίον των συνομιλητών ή των συγγραφέων.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα σχόλια με το θέμα.
● Με βάση τα παραπάνω οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα διαγραφής σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.